Четвърти опит за скоростна отмяна на дерогацията, с която Лукойл

...
Четвърти опит за скоростна отмяна на дерогацията, с която Лукойл
Коментари Харесай

Четвърти опит: Борисов, Пеевски и Добрев ще спират дерогацията на Лукойл от 1 януари

Четвърти опит за скоростна анулация на дерогацията, с която " Лукойл " се употребява и може да внася съветски нефт макар европейските наказания, внасят през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и депутатът от партията на Борисов Делян Добрев. Този път настояването е краят на привилегиите за съветската частна компания, която има рафинерията " Нефтохим ", да пристигна на 1 януари 2024 година

Новината заяви Добрев. Той се закани, че още в сряда да свика парламентарната комисия по енергетика, която ръководи, с цел да прегледа новия план за решение, импортиран от него, Борисов и Пеевски. А тематиката да се реши дефинитивно в пленарната зала още на идващия ден.

Заявката - четвърта подред за преустановяване на вноса на съветски петрол предварително и бързо, идва на фона на признанието от вторник сутринта от страна на " Лукойл ", че обмисля продажбата на рафинерията в Бургас. За тази алтернатива заяви преди месец финансовият министър Асен Василев пред Financial Times, само че тогава съветската компания отхвърли подобен сюжет.

Новото проекторешение за завършек на дерогацията идва и макар че в Народното събрание има импортиран законопроект - само че от представители на ПП-ДБ - краят на вноса на съветски нефт в България да пристигна през март. Този законопроект към момента не е прегледан от енергийната комисия на Добрев.

Бившият енергиен министър от ГЕРБ твърди, че чака поддръжка за прекъсване на дерогацията от новата година от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. Надява се на такава и от съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който по думите му е декларирал в Брюксел, че е индивидът, който стопира съветския нефт.

Наскоро излезе и журналистическо следствие, съгласно което " Лукойл " в България нарушава разпоредбите на дерогацията, дадена ѝ от Европейската комисия до края на 2024 година и заобикаля европейските наказания, забраняващи износа на артикули от съветски петрол като преподава такива. По-рано във вторник в Министерския съвет тематиката беше коментирана от европейския комисар по финансовата непоклатимост Марейд Макгинес, която е на двудневно работно посещаване в България. Пред премиера Николай Денков тя увери, че
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР