Четвъртата вълна, причина за която е Делта-вариантът на коронавируса, се

...
Четвъртата вълна, причина за която е Делта-вариантът на коронавируса, се
Коментари Харесай

Медици на ръба: Все повече лекари и сестри не се справят с COVID напрежението

Четвъртата вълна, причина за която е Делта-вариантът на ковид, се разпростира все по-пълномащабно.

На доста места карантинните ограничения стават все по-строги. Расте недоволството против по този начин наречените здравни пропуски. Документът, в който се показва - дали човек е имунизиран, преболедувал или не е инфектиран, се изискват за достъп до избрани места - кина, театри, спортни зали.

Според експертите, няма подозрение, че това е вълната на неимунизираните. За седми следващ ден и в Съединени американски щати следят стремглаво нарастване на новите случаи. Медицинският личен състав е на лимита си.

" Да гледаш някого по какъв начин страда - седмици наред, да не може да се храни, да пие, да се бори за всяко поемане, това те трансформира ", съобщи здравната сестра в интензивно поделение Никол Атъртън.

Никол Атъртън е на 39, майка на две деца. Работи като сестра в интензивно поделение в Сейнт Луис, Мисури. Казва, че за нея към този момент е непостижимо да гледа по какъв начин хора умират - постепенно, трудно и самотно.

След тежката 2020, вярата ѝ е била, че най-лошото е отминало. През юли обаче отделението, в което работи е безусловно пометено от следващата вълна новозаболели.

Тя вижда по какъв начин хората съжаляват надълбоко, че не са се ваксинирали и дават обещание, че даже ще убеждават околните си да го създадат - в случай че оцелеят.

" Дразнещо е хората да ни назовават герои и да ни благодаря т- това е ужасно, и ние го оценяваме. Но това, от което имаме потребност е хората да носят маски и да се имунизират. Ето по този начин желаеме да ни се благодари, че се борим да минем през това. Искаме хората да пазят себе си и нас от него, да ни пазят от това да сме излишно изложени на този риск и да го носим в домовете си, където имаме деца, прекомерно дребни, с цел да бъдат имунизирани ", добави здравната сестра в интензивно поделение Никол Атъртън.

Аз миналата седмица среднодневно са регистрирани по над 95 хиляди нови случая - това в пет пъти повече спрямо данните от преди месец, демонстрира резюме на Ройтерс.

Около половината население на Съединени американски щати към този момент е изцяло имунизирано, само че темповете на имунизация се забавят. Като Никол са още хиляди медицински сестри и лекари. И доста от тях се отхвърлят.

" Да гледаш по какъв начин индивидът се утежнява и в последна сметка умира - самичък, в болничното легло, да виждаш кулминационната точка на нечии живот - те имат кариери, фамилии, те са като мен и Вас и това се свежда до битка за въздух, когато си самичък, в болница - не мога да го понеса повече ", сподели още здравната сестра в интензивно поделение Никол Атъртън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР