Четвъртата вълна на коронавируса настъпва все по-осезателно у нас. 1/3

...
Четвъртата вълна на коронавируса настъпва все по-осезателно у нас. 1/3
Коментари Харесай

София в „червената зона“: Ситуацията в столицата може да доведе до скок в случаите в цялата страна

Четвъртата вълна на ковид настава все по-осезателно у нас. 1/3 от областите в страната към този момент са в алената зона.

Общият брой на болните от COVID-19 надвиши прага от 250 на 100 хиляди души. Изчисленията са направени от екипа на bTV и са основани на формалните данни.

Днес към алената зона мина и София, а Търговище е на прага да премине към идващото равнище на риск и да се оцвети в тъмно-червено.
Снимка: bTV
През последната седмица инспектори от РЗИ са направили над 160 инспекции, а формираните актове са 8.

Най-честите нарушавания са свързани с работа при цялостен потенциал, а не на 50%, каквито са разпоредбите все още. За да работят с всички налични места, целият личен състав на заведенията би трябвало да е имунизиран, а клиентите, които ги посеащават, да са имунизирани, преболедували или с негативен тест.

Ситуацията в София и прекосяването на столицата в алената зона може да докара до скок в случаите в цялата страна, считат математикът Николай Витанов.

„ Нещата ще стават малко неприятни - София е най-големият град. В момента приблизително има по 270 на ден, чакаме покачване на случаите “, счита той.
Снимка: bTV
Според Витанов ограниченията са от значително значение за контрола на болестта.

„ Ако не се направи нищо - на 10 дни те се удвояват. Сега са над 1700, във вторник ни чака едно отскачане, аз бях споделил, до 3000 “, предвижда Витанов.

Очаква се пиковите стойности през тази вълна да са към средата на септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР