Четвъртък следобед, Висшият съдебен съвет. Непоносима досада. Улицата – завардена

...
Четвъртък следобед, Висшият съдебен съвет. Непоносима досада. Улицата – завардена
Коментари Харесай

На ръба на пропастта – и решаваща крачка напред

Четвъртък следобяд, Висшият правосъден съвет. Непоносима скука.

Улицата – завардена от двете страни, в пресечките – стотици служители на реда. Върху трамвайните линии е паркиран косо камион, към него тракат генератори, в профил – сцена, върху нея – оратори.

Не, това не е текст за Иван Гешев, това е текст за средата, която го създаде. Тя от дълго време е непоносима, а хората, които я обитават, са стигнали до ръба. Още една крачка и ще паднат в пропастта. Но на никой май не му пука.

Горе в залата Гешев приказва. Никак не е под напрежение, в противен случай. Кара си по конспекта, на значимите моменти дава отговор като че ли чете от в. " Телеграф ": " политико-икономическо медийни групировки ", " обвинени олигарси " и така нататък. Всичко е наред. В късния следобяд той е дал отговор на стотина въпроса и стартира да се изнервя. " Да давам отговор ли? Щото аз съм подготвен. Да започвам ли? Да отмятаме работата! ", пита. И още: " Какво желаете да Ви отговоря, с цел да сте щастлива? "

Долу на тротоара пее Лили Иванова: " Стари мой приятелю, виж децата ни какъв брой са пораснали ". Стотина души са насядали на места по тротоарите, някои се облягат на полицейските заграждения. Видимо изтощени са, само че си стоят. През ария, а от време на време и по-рядко се чува оратор: " Ние ще останем, с цел да пазим независимостта при избора на Гешев ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР