Четвъртък бе последният ден, в който германската канцлерка Ангела Меркел

...
Четвъртък бе последният ден, в който германската канцлерка Ангела Меркел
Коментари Харесай

Последен шанс за Меркел и Шулц

Четвъртък бе последният ден, в който немската канцлерка Ангела Меркел и водачите на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер и на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц се срещнаха, с цел да решат дали има късмет да се сформира огромна коалиция.

15 работни групи заседаваха паралелно през последните 5 дни, с цел да намерят компромис по точките, по които трите партии имат разлики. Ако се договорят, че има късмет за поредна коалиция посред им, Германия може да има ново държавно управление към края на март. Ако обаче сондажите се провалят, то Меркел, Шулц и Зеехофер най-вероятно ще би трябвало да се отдръпват от управителните си постове. Тези договаряния са решаващи за политическата им кариера.

“Ще бъде тежък ден, само че имаме силата да се оправим ”, съобщи Меркел преди договарянията в четвъртък. Шулц уточни, че остават да се решат някои от най-тежките проблеми сред партиите и най-вероятно ще се заседава до късно през нощта.

За огромен пробив от страна на социлдемократите се счита постигнатият компромис за отвод от извършване на задачата през 2020 година Германия да създава с 40% по-малко въглероден диоксид спрямо 1990 година Това ще удължи живота на въгледобива и служащите в него. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР