Четвърта вечер жителите на Цалапица протестират заради убийството на 24-годишния

...
Четвърта вечер жителите на Цалапица протестират заради убийството на 24-годишния
Коментари Харесай

Четвърта вечер жителите на Цалапица протестират заради убийството на Димитър

Четвърта вечер жителите на Цалапица стачкуват поради убийството на 24-годишния Димитър, съобщи кореспондент на " Фокус ". Те блокираха кръговото на пътя за Пазарджик.

Хората упорстват да се разкрие цялата истина за закононарушението и стачкуват против квалификацията на прокуратурата за двамата братя, които през днешния ден се изправиха пред съда.

Единият от тях - Борислав Динков, описа, че е бил очевидец на убийството на неговия другар Димитър Малинов, за което съжалява откровено. И изиска да бъде пуснат на независимост. Неговите думи не бяха посрещнати с утвърждение от присъстващите в залата от селото. Майката на убития Атанаска Бакалова счита, че двамата братя са съучастници и упорства да си получат заслуженото. Днес съдът ги остави в ареста.

Според прокуратурата двамата са обезпечили помощни средства – два броя лопати, мотика и кирка, както и транспорт посредством лек автомобил, марка " Мерцедес “, за прикриване на следите от осъщественото ликвидиране - пренасяне и закопаване на натрупа на Димитър.

Те са привлечени в качеството на обвинени лица като помагачи, а не като съучастници за осъществено в интервала 20.07.2023г.-21.07.2023г. закононарушение чл.294, ал.1, вр.чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.Те са привлечени като обвинени за това, че в интервала от 20.07.2023 година до 21.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, като причинители, спомогнали Рангел Бизюрев на 30 година, обвинен за съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, без да са се споразумели (уговорили) за това с Рангел, преди да извърши действието.

Рангел е основният обвинен за убийството, той е разгласен за общодържавно търсене. Твърди се, че се намира в Германия.

Днес вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че е изискал оставката на шефа на ОДМВР Пловдив и на началника на РУП в Стамболийски, които не са работили съответно при изгубването на Димитър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР