“Четирите шанци - десет дни лудост”. Така са представили предстоящия

...
“Четирите шанци - десет дни лудост”. Така са представили предстоящия
Коментари Харесай

Четирите шанци - десет дни лудост


“Четирите шанци - 10 дни лудост”. Така са показали идния трогателен стадий от Световната купа по ски скокове в уеб страницата на Международната федерация по ски. През 1953 година за първи път се взима решение стартовете в Оберсдорф (Германия), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Инсбрук (Австрия) и Бишофсхофен (Австрия) да се обединят в един сегмент от сезона и от този момент насам са познати и дълго чакани от почитателите.

В Германия и Австрия в границите на въпросните 10 дни, до момента в който трае “Четирите шанци”, ски скоковете са народен спорт. Рейтингите по малкия екран наподобяват повече на тези на футбола, в сравнение с зимни спортове. Повече от 10 пъти по-сериозна е посещаемостта и онлайн на надпреварите. За това способства и фактът, че “Четирите шанци” е в доста примамлива част от годината - сред 28 декември и 6 януари, когато по този начин или другояче няма изключително доста други спортни събития.

The 4-Hills-Tournament starts tomorrow!#skijumping #FISskijumping #4hills pic.twitter.com/UhEQg75E8l
— FIS Ski Jumping (@FISskijumping) December 27, 2019
Това ще бъде 68-мото издание на “Четирите шанци”, а любимците са Рьою Кобаяши, Щефан Крафт, Камил Стох и Карл Гайгер. 23-годишният японец стартира проблематично сезона в Световната купа, само че в последно време още веднъж набра скорост, а и е актуалният победител в шампионата, печелейки всичките четири надпревари предишния сезон.

Крафт пък в никакъв случай не е правил толкоз мощно начало на акция, както в този момент, а и е победител в “Четирите шанци” през 2014/15. 26-годишният австриец ще е пределно мобилизран да се показа на равнище в шампионата, изключително откакто падна в преднишния кръг от Световната купа в Енгелберг.

Стох завоюва в Енгелберг и ненапълно заличи слабото начало на сезона, като има два триумфа в “Четирите шанци” и опитът му не може да бъде непризнат. Гайгер е единственият от любимците, който до момента не е печелил шампионата, само че за него спомагателен тласък е фактът, че е родом от Оберсдорф, а и се слави с невероятното си неизменност.

#ThrowbackThursday: 4-Hills-Tournament!#skijumping #FISskijumping #4hills #tbt pic.twitter.com/t6lcJXSWMk
— FIS Ski Jumping (@FISskijumping) December 26, 2019
Хората, които могат да поднесат изненада на “Четирите шанци с успех, са Петер Превц, Ян Хоерл и норвежците Даниел Андре Танде, Мариус Линдвик, Йохан Андре Форфанг и Роберт Йохансон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР