Четирите колумбийски деца, оцелели след самолетна катастрофа в Амазония повече

...
Четирите колумбийски деца, оцелели след самолетна катастрофа в Амазония повече
Коментари Харесай

Изписаха от болница колумбийските деца, които оцеляха пет седмици в джунглата

Четирите колумбийски деца, оживели след самолетна злополука в Амазония повече от пет седмици в джунглата, бяха изписани от болница след 34-дневен престой, заяви Ройтерс.

Децата, на възраст от 1 до 13 години, са оживели при злополуката на 1 май, след която е починала майка им и още двама възрастни. Те бяха открити предишния месец.

Познанията на децата, които са от коренното население, за джунглата, както и смелостта на най-голямата сестра, са били доста значими за оцеляването им.

" Те възвърнаха тежестта си, в действителност са доста добре ", сподели пред публицисти Астрид Касерес, шеф на Института за богатство на децата. " Започва втората фаза на грижите и отбраната им. "

Братята и сестрите ще останат под грижите на института заради " комплицираната фамилна обстановка ", сподели тя. Окончателните ограничения за настойничество над тях ще бъдат избрани след шест месеца. " Навлизаме в преходна фаза за отбрана на децата ", добави Касерес.

Както бащата на двете най-малки деца, по този начин и фамилията на майката са декларирали пред медиите, че желаят да получат настойничество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР