Четиринайсет от 32-те участнички в конкурса Мис Мексико са се

...
Четиринайсет от 32-те участнички в конкурса Мис Мексико са се
Коментари Харесай

14 от 32 участнички в конкурса Мис Мексико се оказаха с коронавирус

Четиринайсет от 32-те участнички в състезанието Мис Мексико са се оказали инфектирани с новия ковид, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представител на здравните управляващи в щата Чиуауа.

Държавният секретар по опазване на здравето Едуардо Фернандес Херера съобщи пред локални медии, че всички претендентки за купата Мис Мексико са показали негативни проби за ковид преди състезанието в столицата на щата.

Властите обаче получили неизвестен сигнал, че един човек е инфектиран. След като били направени проби, съвсем половината от претендентките се оказали с ковид, както и още едно лице, което не е измежду участничките в състезанието.

В последна сметка надпреварата бе кратко и приключи в събота, откакто станаха ясни резултатите от тестванията.

Мексико заяви във вторник за нови 7989 случая на заразяване и 269 смъртни случая, свързани с инфекцията, добавя организация Ройтерс. Общият брой на инфектираните в страната от началото на пандемията доближи 2 549 862, а смъртните случаи набъбнаха до 233 958, сочат данните на здравното министерство.

Правителството счита, че действителният брой на случаите на КОВИД-19 в Мексико е доста по-висок. Наскоро бяха оповестени обособени данни, които сочат, че действителният брой на смъртните случаи може да е с 60 % по-висок от формалния.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР