Четиринадесетгодишното момче, което пострада в тежкия пътен инцидент вчера в

...
Четиринадесетгодишното момче, което пострада в тежкия пътен инцидент вчера в
Коментари Харесай

14-годишен в кома след пътния инцидент Бузовград. Пияният виновник с обвинение

Четиринадесетгодишното момче, което пострада в тежкия пътен случай през вчерашния ден в казанлъшкото село Бузовград, е в кома и е интубирано, заяви за Българска телеграфна агенция проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович ", където е настанено за лекуване. Тинейджърът е с заплаха за живота, уточни още медикът.

Днес Районната прокуратура в Стара Загора повдигна обвиняване по отношение на 57-годишния Д.К. за нарушаване на разпоредбите на придвижване по пътищата и причиняване по несъобразителност на междинна телесна щета на 14-годишния И.С. Инцидентът е станал към 17:30 часа на 11 ноември.

Водачът е управлявал лек автомобил марка " Опел Астра " под влияние на алкохол от 1.38 промила и след приложимост на наркотично вещество - метаамфетамин, открити с техническо средство. Той е избягал от местопроизшествието и се е укрил, хванат е четири часа по-късно.

Обвиняемия Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Под управлението на прокуратурата в Стара Загора се организира интензивно следствие за установявате на цялата фактическа конюнктура по случая и доказване виновността на обвиненото лице.

Както Българска телеграфна агенция заяви, на мястото на случая са се намирали три деца, които са били с колела и са употребявали подложен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали назад към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото при започване на банкета момче, разяснява пред публицисти районният прокурор Таня Димитрова. Наказанието по отношение на Наказателния кодекс планува " отнемане от независимост " от една до шест години, сподели наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев.

Случая през днешния ден разяснява и основният прокурор Иван Гешев. " Още едно дете е пометено от следващия, евентуално пийнал и дрогиран водач. Детето се бори за живота си, в тежко положение. А водачът не е оказал помощ. Избягал е. Какво още би трябвало да се случи, с цел да разберем, че би трябвало да спрем да се раняваме и убиваме на пътя? ". Това показва той в изказване във фейсбук страницата на прокуратурата по отношение на тежкия случай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР