Четиринадесет млади юристи подписаха актове по встъпване на стаж в

...
Четиринадесет млади юристи подписаха актове по встъпване на стаж в
Коментари Харесай

14 млади юристи прие Окръжен съд – Варна

Четиринадесет млади адвокати подписаха актове по встъпване на стаж в Окръжен съд – Варна. Всички те са приключили компетентност " Право " в разнообразни университети. Председателят на Окръжен съд – Варна Марин Маринов публично им връчи стажантските книжки.

“Тези няколко месеца са времето, в което ще научите неща, които до този миг не са ви били известни. Стажът ще протече по този начин, както вие поискате. Съветът ми е да бъдете 100% съсредоточени и съзнателни, в случай че желаете това време да е пълноценно за вас “ моли към младите адвокати Марин Маринов.

В продължение на 6 месеца съдебните-кандидати ще натрупат усещания и на практика опит за активността и организацията в органите на правосъдната власт, и ще вземат участие в правенето на постановяваните от тях актове. Ще имат опция да се срещнат и с активността на юристите и нотариусите.

Първата стъпка от стажа е определянето на началник - арбитър от състава на Окръжен съд – Варна на всеки постъпил стажант- правист. След това магистратите стартират работа с младите адвокати, като ги срещат с работата по цивилен, наказателни и търговски каузи и им разпореждат правенето на планове за правосъдни актове.  В края на интервала стажантите поставя изпит за придобиване на юридическа дееспособност.

През последната една година стаж в Окръжен съд – Варна са минали 89 млади адвокати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР