Четиринадесет млади мъже, преминали нерегламентирано границата на Република България, са

...
Четиринадесет млади мъже, преминали нерегламентирано границата на Република България, са
Коментари Харесай

Задържаха четиринадесет млади мъже, нерегламентирано преминали през границата на България

Четиринадесет млади мъже, минали нерегламентирано границата на Република България, са привлечени към наказателна отговорност по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В следобедните часове на 1 април в региона на град Лозница, обл. Разград, са арестувани две групи непознати жители, без документи за идентичност, самоопределящи се като афганистанци. Само двама от тях са заявили, че са пълнолетни – на 19 година и на 24 година, а останалите са декларирали, че са малолетни и възрастта им е сред 14 година и 17 година

Чужденците са минали незаконно държавната българо-турска граница на неустановено все още място, като са прескачали съществуващата там ограда. Всички те декларирали, че желали да преминат през България без желание да остават в страната.

Работата по формираните бързи производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура-Разград. Очаква се районният съд в града да насрочи съвещания по делата. Всичките 14 лица са арестувани с разпореждане на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда за период до 72 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР