Четиринадесет милиона деца имат остра нужда от хуманитарна подкрепа в

...
Четиринадесет милиона деца имат остра нужда от хуманитарна подкрепа в
Коментари Харесай

14 млн. деца в Судан се нуждаят от хуманитарна подкрепа

Четиринадесет милиона деца имат остра потребност от филантропична поддръжка в Судан. За това предупреди в петък УНИЦЕФ, до момента в който гибелен спор в страната задълбочава рецесията с глада, оповестява CNN.

" Данните са зашеметяващи. Почти 14 милиона деца - брой, почти равностоен на всяко едно дете в Колумбия, Франция, Германия или Тайланд - имат остра потребност от филантропична поддръжка ", сподели заместник-изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Тед Чайбан на брифинг.

Над 1,7 милиона деца в Судан са били принудени да изоставен домовете си, изправени пред риск от апетит, заболявания, принуждение и делене на фамилиите, сподели той.

Това е в допълнение към 1,9 милиона деца, които към този момент бяха разселени в Судан преди тази последна рецесия.

" Три милиона деца под пет години са недохранени, като 700 000 са изложени на риск от тежко остро недохранване и смъртност. 1,7 милиона деца на възраст под една година са изложени на риск да пропуснат значими имунизации, което покачва риска от епидемии от заболявания ", добави Чайбан.

От началото на спора в Судан в средата на април най-малко 435 деца са били убити и повече от 2025 са ранени, съгласно УНИЦЕФ.

Над 20 милиона души в Судан са изправени пред изострен апетит, брой, който съвсем се е удвоил от предходната година, предизвести Организация на обединените нации в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР