Четиримесечно бебе почина в МБАЛ-Асеновград. Малко след това, група роми

...
Четиримесечно бебе почина в МБАЛ-Асеновград. Малко след това, група роми
Коментари Харесай

Заради починало бебе, роми пробвали саморазправа в болницата в Асеновград

Четиримесечно бебе умря в МБАЛ-Асеновград. Малко по-късно, група роми окупирали входа на детското поделение и буйствали в коридора, описват медици. Счупили са едно от стъклата на металната врата, която постоянно е заключена . Дежурният екип се е уплашил от протичащото се и се е наложило да повика защитата на здравното заведние, за да се предотврати по-сериозен случай.
Малкият пациент е бил признат в детското поделение на асеновградското лечебно заведение преди към седмица с диагноза двустранна бронхопневмония. Бебето е лежало в болничното заведение в продължение на пет дни, дружно със своята майка, която имала още три деца. Проведено му е лекуване, след което положението му едва се е подобрило.
Вечерта на 31.10.17 година бебето още веднъж вдигнало висока температура, само че макар напъните на дежурния екип, то издъхнало на сутринта. Четиримесечното дете неотдавна е било лекувано неведнъж поради бронхопневмония и ларинготрахеит, сподели шефът на МБАЛ-Асеновград лекар Иван Червенков. Той акцентира, че здравословното положение на бебето е било тежко, а и майката не е изпълнявала лекарските инструкции. По думите на Червенков, тя излизала на открито с детето си, което в допълнение е влошило положението му. Многократните излизания на майката на открито са довели до срив в имунната система на четиримесечното бебе, съгласно лекарите. Освен това, вместо да стои в болничното заведение, с цел да е под непрестанно лекарско наблюдаване, майката даже се прибирала вкъщи при останалите деца. Специалистите споделят, че това държание на родителката е било рисково и то също е оказало въздействие върху съдбовния излаз на обстановката.
За да бъде конкретизирана причина за гибелта на дребното дете, по случая към този момент тече вътрешна инспекция, като документите е изпратена в Регионална здравна инспекция-Пловдив.
Междувременно, през днешния ден стана ясно, че към този момент месец в асеновградската болница действа система за реакция при случай. При възможна опасност, от страна на пациент, лекарският екип може да позвъни на денонощна телефонна линия, посредством която се свързва с дежурен прокурор. " Горещият телефон може да се употребява освен при физическа разпра, а и за словесни обиди, отправени към медиците ", изясни лекар Иван Червенков. МБАЛ-Асеновград разполага и с паник-бутон, а 16 камери следят протичащото се по болничните коридори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР