Четиримата дилъри, заловени в Пловдив с 5кг марихуана и малко

...
Четиримата дилъри, заловени в Пловдив с 5кг марихуана и малко
Коментари Харесай

Дилърите, заловени с 5 кг марихуана, “покрили“ голямо количество дрога

Четиримата дилъри, хванати в Пловдив с 5кг марихуана и малко количество синтетичен канабиноид и хероин, са разполагали с много по-сериозни количества опиати. Това изложи като данни в хода на днешното заседние апелативният прокурор. По думите му останалата част от опиатите не е открита.
Прочетете още
Преди близо седмица окръжните магистрати взеха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 35-годишния Дамян Христозов, 45-годишния Васил Попов и 29-годишния Петко Йорданов, които бяха хванати след спецакция на пловдивската полиция.Те взеха решение да апелират на втора инстанция. Днес тримата мъже още веднъж се изправиха пред Темида с вярата да им бъде  наложена по-лека мярка, а точно " домакински арест ", само че магистратите порязаха настояването им.

Защитата на Христозов изиска от съда да не се приема решението на Пловдивския областен съд и да се промени мярката на обвинения в по-лека, тъй като здравословното положение на подзащитния му е много влошено.

За мярка „ домакински арест ” помолиха и другите двама юристи на останалите обвинени. Според отбраната на задържания Йорданов- юрист Батков, подзащитният му би трябвало да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, тъй като 29-годишният мъж е имал за цел единствено да съобщи плика, в който е бил опиата, а  не за да популяризира. Юристът добави, че Петко Йорданов не се познава с обвинените,  а единствено със четвъртия забъркан Зорко Йорданов, който бе освободен под гаранция от 2 хиляди лв..

Държавното обвиняване настоя съдът да удостовери най-тежката мярка, като счита, че досега са събрани задоволително доказателства, с цел да стане ясно, че обвинените имат интервенция в закононарушението. Относно доводите на бранителя на Христозов, който означи, че здравословното положение на обвинения е влошено, прокурорът сподели, че има обособено място- профилирано здравно заведение към пандиза, в което задържаният може да се лекува.

В последните си думи към съда 35-годишният Дамян Христозов сподели, че желае по-лека мярка тъй като е на метадонова стратегия и се лекува при психиатър.

„ Просто съм наркоман, а те ме изкараха най-големият дилър. Не съм ходил на срещи и не са намерили една стотинка в нас ”, добави още той.

Васил Попов и Петко Йорданов също насочиха искане към съдията за по-лека мярка, като единият даже посочи, че е съдействал на полицията за следствието.

Въпреки изложените доводи на бранителите, апелативните съдии одобриха, че към сегашния миг има заплаха в случай че обвинените бъдат пуснати с по-лека мярка, да извършат друго закононарушение. Така те потвърдиха определението на Окръжен съд- Пловдив.

Припомняме, че спецакция на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” бе извършена преди повече от седмица на територията на Пловдив със подпомагане на сътрудниците им от бранш СПС. На едно от кръстовищата в града наложително бе спрян и арестуван лидер на лек автомобил, директно след осъществена договорка с наркотични субстанции. Паралелно с него са задържани и останалите четирима участници. Бяха осъществени  претърсвания в спрения автомобил и на два частни адреса, както и персонални обиски на мъжете, при което бяха конфискувани опиатите.

Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР