Членове на южнокорейския култ Grace Road Church арестувани във Фиджи

...
Четирима заподозрени високопоставени членове на южнокорейски култ към Страшния съд
Коментари Харесай

Четирима заподозрени високопоставени членове на южнокорейски култ към Страшния съд са арестувани във Фиджи.

Двама бяха депортирани, но законова забрана попречи на другите да бъдат изгонени, съобщават медиите във Фиджи.

Църквата Grace Road стана известна, след като 400 нейни членове се преместиха във Фиджи през 2014 г., твърдейки, че ще бъдат в безопасност от неизбежно природно бедствие.

Нейният основател Шин Ок-джу беше вкаран в затвора през 2019 г. за държане в плен на последователи във Фиджи и подлагането им на насилие.

The Църквата изгради бизнес империя след пристигането си във Фиджи.

Тя отрича, че е култ - както и обвиненията в злоупотреба.

Въпреки това членовете, които са успели да се върнат в Южна Корея, обвиниха г-жа Шин, че е конфискувала паспортите им и ги е задържала против волята им.

Те твърдят, че Църквата използва принудителен труд и извършва ритуални побоища толкова жестоки, че са довели до смъртта на един последовател.

„Изгубих своя цялото семейство в култ': Как една жена избяга от Grace RoadS Лидерът на корейския култ за деня на Страшния съд осъден на шест години затвор

Южна Корея издаде международна заповед за арест и лицата в списъка за депортиране на Фиджи бяха издирени от международната полицейска организация Интерпол от 2018 г.

Двама от арестуваните във Фиджи, Byeong Joon Lee и Beomseop Shin, са върнати, каза фиджийският министър на вътрешните работи Пио Тикодуадуа обяви в сряда.

Други двама членове, включително действащият президент на групата Сунг Джин Лий, бяха освободени, след като заповед на Върховния съд им попречи да бъдат депортирани.

И.д. старши директор на Църквата и президент на нейните бизнес интереси Даниел Ким е сред двамата мъже, които все още са на свобода. Той е син на основателя на Църквата.

Г-н Тикодуадуа описа обвиненията в малтретиране срещу членовете на църквата Grace Road като „отдавна висящ въпрос“ и обвини предишното правителство на страната, което беше победено на общите избори през декември , за игнориране на призивите за депортирането им.

Бизнесът на Grace Road Church във Фиджи, работещ под името Grace Road Group, е широк - от строителство до ресторанти до селско стопанство, като работната ръка се осигурява от църквата последователи.

Снимка, публикувана на уебсайта на организацията, показва бившия министър-председател на Фиджи Франк Байнимарама, който се появява с Даниел Ким на връчването на награда за бизнес постижения през 2017 г.

„Grace Road... инвестира сериозно във Фиджи, признаваме това и го оценяваме“, каза г-н Тикодуадуа.

"Но това не означава, че нещата не се поставят под въпрос от всички."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР