Четирима военни от Чуждестранния легион на френската армия са задържани

...
Четирима военни от Чуждестранния легион на френската армия са задържани
Коментари Харесай

Българин от френския Чуждестранен легион е арестуван в Централноафриканската република

Четирима военни от Чуждестранния легион на френската войска са арестувани на летището в Банги - столицата на Централноафриканската република. Срещу тях е почнало следствие, оповестиха организация Франс прес и БНР.

Според локалния прокурор те са с " френско, италианско, румънско и българско поданство " и са обвинени в подготовка на нападение против президента на страната, което френските управляващи изрично отхвърлят като " дезинформация " и " операция ".

Войниците с нормалното си въоръжение са придружавали към летището френския военачалник Маршноар, началник-щаб на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в страната, както са съобщили от организацията и от френската войска.

Според локалния магистрат обаче автомобилът им, без знаците на Организация на обединените нации, е минавал по трасето, където бил предстоящ президентският конвой на Фостин Арканж Туадера, а в локалните обществени мрежи плъзнали обвинителни версии.

Инцидентът става в подтекста на влошените връзки на Франция с някогашната ѝ колония и при остра война за въздействие с Русия, която Франция упреква в антифренска акция в страната.

Висш чиновник на Организация на обединените нации се е срещнал с президента Туадера, с цел да желае освобождението им.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР