Четирима цивилни бяха убити, а най-малко 11 - ранени, при

...
Четирима цивилни бяха убити, а най-малко 11 - ранени, при
Коментари Харесай

Четирима цивилни бяха убити при руски обстрел по град в Запорожието

Четирима цивилни бяха убити, а минимум 11 - ранени, при съветски обстрел по жилищен регион в намиращия се на фронтовата линия град Орехов в украинската Запорожка област, където се разпределя филантропична помощ, заяви през днешния ден началникът на Запорожката регионална военна администрация Юрий Малашко, представен от Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11086
Той посочи в своя канал в " Телеграм ", че са починали три дами и един мъж, всички те над 40 години. Руската войска е нанесла 36 целенасочени удара по 10 селища в Запорожка област. Тя е пуснала авиационна бомба по учебно заведение, което е било превърнато в център за разпределение на филантропичната помощ, добави Малашко.

От кабинета на основния прокурор на Украйна споделиха за Ройтерс, че е формирано наказателно дело за военни закононарушения след офанзивата по Орехов в неделя следобяд.

Кадри от мястото, публикувани от вътрешното министерство на Украйна, демонстрират отломки и парчета, разпръснати из двор и на улица, написа Българска телеграфна агенция.

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези информации посредством самостоятелен източник, като напомня, че и двете страни отхвърлят да стрелят по цивилни.

Украинската войска организира контранастъпление в опит да си възвърне окупираната от Русия част от Запорожка област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР