Четирима от общо 10 българските кандидати за европейски делегирани прокурори

...
Четирима от общо 10 българските кандидати за европейски делегирани прокурори
Коментари Харесай

Трима са назначените делегирани европейски прокурори от България, четирима са отхвърлени

Четирима от общо 10 българските претенденти за европейски делегирани прокурори са отхвърлени от колегиума на европейската прокуратура. Назначени обаче са трима - Димитър Беличев, Бойко Калфин и Светлана Шопова-Колева.
От европейската прокуратура отхвърлиха да кажат имената на отхвърлените. Оттам обаче разясниха за " Хоризонт ", че Колегиумът е стигнал до заключението, че съгласно цялата им кариера, те не са били в състояние да придобият основната част от нужния на практика опит за европейски делегиран прокурор, а точно - този на прокурор.
" Позицията, която са заемали в българската правосъдна система, не им е разрешила да доведат дело до съда, да показват защита или да упражняват наличните правни средства при наказателно гонене съгласно националното законодателство ", акцентират от европейската прокуратура.
От институцията допълват, че от трима от останалите 10 претенденти е поискана спомагателна информация за нужния за заемането на позицията на практика опит. Кандидатурите им ще бъдат оценени след приемането на техните отговори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР