Четирима, от които двама гранични полицаи, са задържани за подкуп

...
Четирима, от които двама гранични полицаи, са задържани за подкуп
Коментари Харесай

Закопчаха двама граничари, взели 150 евро подкуп от албанци на ГКПП Гюешево

Четирима, от които двама гранични служители на реда, са арестувани за рушвет и длъжностно закононарушение по дело на Окръжна прокуратура - Кюстендил, оповестиха от обвиняването.

Около 23,00 ч. на 23.03.2024 година при гранична инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево жителите на Албания - А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали рушвет в размер на 150 евро на двама чиновници от Гранична полиция.

С дейностите си те целели да бъде позволено С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена глоба за превишен престой в страната.

Предложеният рушвет бил признат от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно състояние – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). Двамата нарушили отговорности си, касаещи реда и организацията при реализиране на граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт. От действието им са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в уронване престижа на Министерство на вътрешните работи, както и основаване на съмнение в активността на държавния орган, показват от прокуратуратурата.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвинени и са задържане за период до 72 часа.

Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на меки за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на тях.

Работата по случая продължава с осъществяване на интензивни дейности по следствието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР