Четирима от бившите администратори на изпадналата в несъстоятелност Кооперативна търговска

...
Четирима от бившите администратори на изпадналата в несъстоятелност Кооперативна търговска
Коментари Харесай

Бивши администратори на КТБ искат правна помощ от Мая Манолова

Четирима от някогашните админи на изпадналата в неплатежоспособност Кооперативна комерсиална банка (КТБ) се оплакаха от правосъден произвол против тях. Илиан Зафиров, Георги Христов, Александър Панталеев и Георги Зяпков сезираха в отворено писмо омбудсмана Мая Манолова и ръководителя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, че против тях се водят 12 каузи за над 100 млн. лева и желаеха правна помощ.

Те показаха терзание, че са научили от медиите, че КТБ е завела още 162 желае против някогашни админи на банката, като те са сумата от 2.6 милиарда лева

Четиримата напомнят в писмото си, че в края на предишния месец членове на Фонда за гарантиране на влоговете в банките са поискали от Народното събрание да се одобряват промени в Гражданския процесуален кодекс, както и в други закони, с които КТБ да бъде освободена от възнаграждение на плануваните по закон минимални размери на адвокатски хонорари на особените процесуални представители на ответниците по тези каузи.

" В случай, че Народното събрание одобри това предложение, ние ще бъдем лишени от ефикасна правна отбрана по тези искове, защото сами нито можем да организираме отбраната си по общо 174 желае, нито можем да ангажираме юристи, които да ни пазят по тези каузи, заради огромните материални ползи по исковете ", написа още в позицията им.

Според тях няма по какъв начин да " намерят естествен юрист ", който да се ангажира с толкоз доста каузи за такава огромна сума против хонорар от 300 лева на правосъдна инстанция на всяко едно от тези каузи.

" Смятаме, че синдиците на КТБ, с утвърждението на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, целеустремено и дискриминационно са завели срещу нас общо 174 желае, с цел да не можем изобщо да се защитим по тях заради късите процесуални периоди, които са 14-дневни ", допълват някогашните админи на КТБ, като акцентират, че не схващат за какво не са заведени по-малък брой каузи, в случай, че ответниците по тези каузи евентуално са едни и същи лица.

Четиримата прецизират, че персоналното им имущество по никакъв метод не може да се съпоставя със заведените против тях искове, като това ги правело безпредметни.

Бившите админи на банкрутиралата банка желаеха от Манолова и Негенцова правна помощ, с цел да има обективен развой против тях.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (900)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР