Четирима от българските моряци от кораба Рожен се завърнаха у

...
Четирима от българските моряци от кораба Рожен се завърнаха у
Коментари Харесай

Моряци от „Рожен” на родна земя: Бомба избухна на 200 м от кораба ни в Израел /снимки/

Четирима от българските моряци от кораба „ Рожен ” се завърнаха у нас. Те кацнаха на летище „ София " към час след среднощ в четвъртък.
Благополучното завръщане на родна земя стана факт след серия от премеждия за част от екипажа на плавателния съд, който към момента се намира в израелското пристанище „ Ашдод ”, наоколо до бойните дейности. В сряда по здрач механически проблем стана причина самолетът с българите на борда да се върне назад в Тел Авив, 30 минути след началото на полета. За NOVA от Министерството на превоза оповестиха, че сънародниците ни незабавно са били трансферирани на различен полет, който кацна в София към 00.50 ч.
„ На 7 октомври, към 6.30 ч. сутринта видяхме първия черен пушек от Газа. Наложи се един път и да се местим, откакто бомба избухна на 200 метра от нас ”, показа помощник-капитанът Стойчо Ангелов минути след завръщането си вкъщи.
Той сподели още, че на борда на плавателния съд са останали общо 17 души - 12 българи и петима украинци. „ Рожен ” към този момент бил на половина разтоварен, само че се чака да напусне рисковата акватория най-рано след седмица. Затова се наложи и евакуацията на екипажа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР