Четирима нови депутати се заклеха. Те влизат на мястото на

...
Четирима нови депутати се заклеха. Те влизат на мястото на
Коментари Харесай

Четирима нови депутати положиха клетва

Четирима нови депутати се заклеха. Те влизат на мястото на определените за министри в кабинета „ Денков-Габриел “.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Бюнамин Хасан влиза в Народното събрание като народен представител от ПП-ДБ на мястото на определения за министър-председател Николай Денков. Хасан беше втори в шуменската листа на обединението, написа.

Трима нови депутати влизат на мястото на определените за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Това са от Хасково Веселин Недев, от Стара Загора Радослав Василев, и двамата някогашни депутати в предходното Народно заседание, и от 24 изборен район-София Росица Пандова.

Бюнамин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Росица Пандова-Йовкова са четиримата нови депутати, които поставиха клетва при започване на пленарното съвещание през днешния ден. Те влизат по банките в залата след избирането на новия кабинет " Денков ". 

На мястото на ротационния министър председател Николай Денков влиза Бюнамин Хасан от 30 МИР -Шумен, който бе втори в листата на ПП-ДБ след учения.

Хасан е народен представител в 42-ото Народно заседание от Движението за права и свободи от 13 ноември 2013 година до 5 август 2014 година и депутат в 43-ото Народно заседание от 2014 година до 2017 година Завършил е компетентност “Българска лингвистика ” в Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ". Бил е преподавател и шеф на учебно заведение, а дълги години е секретар на Община Хитрино. 

В 49-ото Народно заседание, на мястото на Асен Василев, който е определен за министър на финансите, влиза Веселин Недев от 29 МИР -Хасково.

От 19 октомври 2022 година до 2 февруари 2023 година Недев е народен представител в 48-ото Народно заседание от Парламентарната група на „ Продължаваме промяната “. Завършил е Природоматематическа гимназия „ Акад. Боян Петканчин “ в Хасково, компетентност „ Счетоводство и надзор “ в Университета за национално и международно стопанство в София и компетентност „ Право “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. Веселин Недев е работил девет години като специалист в отделите „ Държавна благосъстоятелност “ и „ Административно-правно обслужване “ на Областната администрация на Хасково. Занимавал се е със фамилен бизнес. 

На мястото на определения за министър на правораздаването Атанас Славов като народен представител в Народното събрание влиза Радослав Василев от 27 – МИР Стара Загора.

Василев е народен представител в 47-ото Народно заседание от Парламентарната група на „ Продължаваме промяната “. Завършил е компетентност „ Икономика “ в Университета за национално и международно стопанство в София и магистърска степен по „ Публичен мениджмънт “ в Нов български университет в София. 

Като депутат в 49-ото Народно заседание влиза и Росица Пандова – Йовкова, от 24 МИР – София, на мястото на Андрей Цеков, определен за министър на районното развиване и благоустройството.

Пандова e цивилен деятел, защитаващ дела в опазването на здравето с опит в обществения и културния бранш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР