Четирима жители на руския град Уфа са съдени заради антивоенно

...
Четирима жители на руския град Уфа са съдени заради антивоенно
Коментари Харесай

Обвиниха студенти от Уфа в антивоенно саботьорство. Медведев иска да бъдат разстреляни

Четирима поданици на съветския град Уфа са съдени поради антивоенно саботьорство, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ". Те могат да получат между 12 и 20-годишни присъди.

Според проверяващите 18-годишните Фарухьон Зокиров, Мустафа Шахбазов и Емин Садигов, както и 17-годишният брат на последния, са се пробвали минимум пет пъти да повредят електрическото съоръжение на железопътна линия и са подлагали на критика съветската инвазия в Украйна.

Случаят с уфимските студенти разяснява заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия, някогашният президент и министър председател Дмитрий Медведев. В канала си в " Телеграм " той ги дефинира за " изроди "  и настоя да бъдат разстреляни.

Медведев предложи " да не се забъркваме " с такива " главорези " - " непознати и локални " и да се отстрани мораториумът върху смъртното наказване.

" В рамките на настоящата Конституция мораториумът върху смъртното наказване може да бъде преодолян, в случай че е належащо, посредством смяна на правните позиции на Конституционния съд на Русия ", счита зам.-председателят на съветския Съвет за сигурност.

Това не е първият път, когато Медведев приказва за връщане на смъртното наказване.

През март, разяснявайки, апропо, прекъсването на участието на Русия в Съвета на Европа и ПАСЕ, Медведев назова мярката " дива неправда ". В същото време той добави, че решението дава опция на Москва да възвърне смъртното наказване, с цел да предотврати изключително тежки закононарушения в страната.

Председателят на Конституционния съд Валери Зоркин сподели през лятото, че ще е нужна нова конституция, с цел да се отстрани мораториумът върху изтезанията. В същото време, съгласно него, отхвърлянето на мораториума " би било доста неприятен сигнал за обществото ".

През май 1996 година в Русия влезе в действие мораториум върху използването на смъртното наказване.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР