Четирима германски туристи са глобени с 4200 евро за пикник

...
Четирима германски туристи са глобени с 4200 евро за пикник
Коментари Харесай

Глобиха четирима туристи с 4 200 евро заради пикник на площад във Венеция

Четирима немски туристи са санкционирани с 4200 евро за пикник на историческа забележителност във Венеция.

Групата купила храна и се разположила на дребен площад покрай Кампо Закария, споделя Independent.

Четиримата летовници сложили столове и разстлали завивка върху каменна структура, която се оказа зарязан бунар, датиращ от началото на 18 век.

След като локалната полиция е известена, всеки член на компанията е санкциониран с 1050 евро.

„ Те може да са мислили, че това е обикновено държание, само че не можете да ядете върху 300-годишен бунар във Венеция “, споделя пред The ​​Times шефът на градската полиция Марко Агостини.

Броят на туристите във Венеция се е върнал до към 90 000-100 000 дневно, като полицията е възстановила локалния „ код за възпитание “.

„ Броят на посетителите се връща към равнищата преди пандемията, само че към момента не сме виждали китайски и индийски туристи, които прекарват единствено няколко часа в града “, споделя полицейският шеф.

Строгите правила на града не разрешават скачане в каналите, мятане на боклуци, носене на бански костюми, графити, хранене на гълъби, прибавяне на катинари към мостовете и колоездене, както и обществени пикници.

Миналия месец екскурзиант беше санкциониран с 400 евро за плуване в Гранд канал, до момента в който през януари различен беше изпъден от Венеция за 48 часа, откакто беше заловен да театралничи гол до кръста на боен мемориал.

Чехът беше хванат от полицията и санкциониран с 350 евро за антисоциално държание, плюс още 100 евро санкция и двудневна възбрана за влизане в града.

През 2018 година кметът на Венеция Луиджи Бруняро предложи „ възбрана за сядане “, с цел да бъдат спрени посетителите да сядат в избрани елементи на града, като санкцията е сред 50 и 500 евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР