Четирима души са обвинени за отвличането на 25-годишния Адриан Златков

...
Четирима души са обвинени за отвличането на 25-годишния Адриан Златков
Коментари Харесай

Иво Ториното е задържан за отвличането на Адриан Златков

Четирима души са упрекнати за отвличането на 25-годишния Адриан Златков след вчерашната огромна интервенция против престъпния контингент.

Синът на предприемача Тони Златков беше отвлечен и държан 11 дни в плен през предишното лято. Според бТВ са арестувани Ивайло Борисов–Ториното и още трима. Според медии измежду тях има една жена.

Ториното и още над 30 души от престъпния контингент бяха привикани в разнообразни служби на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден. Тове бе предшествано от малко известие на Министерство на вътрешните работи, че се организира " профилирана полицейска интервенция по линия на дейния престъпен контингент ". Но в него нямаше нито едно име.

Въпреки това стана ясно, че измежду призованите и Златомир Иванов–Баретата, който през годините е считан за началник на Ториното.

Баретата обаче е освободен и съгласно източници на бТВ е единствено очевидец.

Разследващите считат, че групата за отвличането на Златков е събрана еднолично от Ториното. Задържаните остават за 72 часа в ареста.

Семейството на Адриан Златков не е известено за ареста на обвинената група, сподели пред малкия екран Тони Златков. В момента младежът е на отмора.

Според Златков-старши посоченият за главатар на бандата Ивайло Борисов-Ториното е идвал като клиент в тяхната автокъща.

„ Идвал е в автокъщата ми 2-3 пъти да гледа коли. В никакъв случай не ми е прочут или непосредствен. Никога не сме имали бизнес връзки с него ”, безапелационен беше Тони Златков. Неговият бизнес е продажба на използвани коли в най-високия първокласен сегмент.

„ Златко Баретата съм го виждал онлайн един-единствен път, изобщо не го познавам. Преди няколко години гледа една кола ”, добави той.

Отвличането на сина на Тони Златков беше характерен образец за " хепиенд ", въпреки че не се разбра за какво бащата хем заплати голям откуп, хем... с просълзени очи от тв ефира благодари на министър-председателя Бойко Борисов, който го приел у дома.

Още по-рано Ториното влезе във фокуса на публичното внимание през 2016 година, когато негова група гардове (които след това просто се оказаха приятели) с отработени жестове засича и тероризира с палки и пердах момче и момиче при пътно сдърпване на Околовръстното.

Те малтретираха хората, без да се тормозят, че ги снимат и записват на видео.

По мотива даже се събраха Сотир Цацаров и управлението на Министерство на вътрешните работи и оповестиха началото на крути ограничения против " знаковите " лица, които се возят с регламентирани или не кортежи. Досега не се е чуло да има лишен лиценз да вземем за пример на охранителна компания за това./clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР