Четирима души са арестувани заради онлайн расизъм срещу членове на

...
Четирима души са арестувани заради онлайн расизъм срещу членове на
Коментари Харесай

Британската полиция арестува 4 души за онлайн расизъм срещу трима футболисти на Англия

Четирима души са задържани поради онлайн расизъм против членове на британския футболен тим след в неделя, заяви английската полиция в четвъртък, представена от " Ройтерс ".

Специализиран екип преглежда обидните мнения, оповестиха от полицията, откакто трима чернокожи играчи - Маркус Рашфорд, Джедън Санчо и Букайо Сака - бяха обект на расистка корист в обществените мрежи Фейсбук, Instagram и Twitter.

И тримата пропуснаха дузпи при провалянето от Италия на стадион " Уембли " в Лондон.

Расизмът получи необятно наказание и държавното управление дава обещание дейности против фирмите в обществените медии, в случай че не отстранен по-бързо обидни материали .

" Ние работим в тясно съдействие с платформите за обществени медии, които дават данни, от които се нуждаем, с цел да правим следствия ", сподели служител на реда Марк Робъртс, виновен за английския полицейски отговор по футболни въпроси.

" Ако установим, че стоите зад това закононарушение, ще ви проследим и ще се изправите пред съществени последствия за срамните си дейности. "

В ход е следствие на закононарушения от ненавист , водено от английското звено за футболна полиция. Полицията заяви, че десетки заявки за данни са подадени до софтуерни компании и че до момента са задържани четирима души .

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да се оправи с онлайн злоупотребите , само че той и други министри бяха упрекнати в двуличие, че не осъдиха тези, които освиркваха играчите при започване на шампионата.

Полицията също по този начин съобщи, че е имало 897 случая, свързани с футбол и 264 ареста за 24 часа към финала , което е огромно нарастване от предходните футболни шампионати през 2016 и 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР