Четирима души от Габрово са в болница, след като газова

...
Четирима души от Габрово са в болница, след като газова
Коментари Харесай

Взрив на газова бутилка рани баба, дядо и внуците им

Четирима души от Габрово са в болница, откакто газова бутилка избухна в дома им, предава " Дарик ".

В Университетска болница „ Медика Русе “ са настанени момче и момиче - на 17 и 20 години, както и техните баба и дядо. Всички потърпевши са с изгаряния сред 30 и 40 % и инхалация на пушечни газове.

„ Изгарянията са дълбоки. Локализирани главно по лицето, ръцете и долните крака “, разяснява професор Огнян Хаджийски шеф на Отделението по пластично-възстановителна хирургия на болничното заведение. Той посочи, че трима от пациентите са на командно дишане.Състоянието на двамата младежи се прави оценка като тежко, а на възрастните - сериозно, поради това, че те имат и редица съпътстващи болести.

В лекуването на пациентите се е присъединил целият екип на Отделението по пластично-възстановителна хирургия и екипът на Реанимационно поделение, водени от проф. Огнян Хаджийски.

Днес е била осъществена хирургична обработка на изгарянията и са преценени провалите, провокирани от огъня. Утре следва осъществяване на свободни кожни пластики на двамата млади пациенти, а в идващите дни на възрастните.

От болничното заведение молят към всички жители, искащи да оказват помощ на потърпевшото семейство да дарят кръв. Кръвната група не е от голяма важност.

Това може да се направи в кръводарителските центрове в Русе, Велико Търново и Габрово.

Освен потърпевшото семейство от Габрово, в УМБАЛ „ Медика Русе “ се лекуват още двама пациенти със съществени изгаряния, породени след случай с газова бутилка. Единият от тях е със 70 % изгаряния станало преди 15 дни, а другия е с 40% изгаряния.

Преминали са и още няколко пациенти с изгаряния след случай с газови бутилки, които са били лекувани амбулаторно.

„ Обръщаме се към всички жители, употребяващи газови уреди, със съвет да бъдат деликатни при работа с тях и да ги ревизират от време на време при съответните органи “, сподели проф. Хаджийски. Русе болница лекари Габрово газова бутилка тежко потърпевши семейство гърмеж

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР