Четирима души бяха арестувани в Ерусалим след нови сблъсъци между

...
Четирима души бяха арестувани в Ерусалим след нови сблъсъци между
Коментари Харесай

Сблъсъци между израелската полиция и ултраортодоксални евреи

Четирима души бяха задържани в Ерусалим след нови конфликти сред израелските сили на реда и ултраортодоксални евреи, които се опълчват на ограниченията за битка с ковид, заяви през днешния ден полицията, представена от Франс прес.

В неделя Израел стартира да излиза последователно от третата национална карантина, наложена през декември. Селищата на ултраортодоксални евреи обаче бяха оповестени за "червени " браншове, където здравните ограничавания се анулират по-бавно.

Сблъсъци, от време на време бурни, от няколко седмици опълчват полиция и ултраортодоксални евреи, които отхвърлят да съблюдават противоепидемичните ограничения. В края на януари рейс беше запален, а водачът му - ранен, в Бней Брак, покрай Тел Авив, заяви Българска телеграфна агенция.

Снощи стотици хора още веднъж се събраха в ултраортодоксален квартал на Ерусалим, като множеството подцениха задължението да са с защитна маска, свидетелства публицист от Агенция Франс Прес. "Спрете яростните дейности против религията в свещената земя! " беше написано на иврит на афиш, носен от стачкуващи.

Подпалени бяха кошчета за боклуци, а някои участници хвърляха камъни и други предмети по силите на реда, заяви полицията. Четирима души са били арестувани и по-късно освободени. За мнозина израелци ултраортодоксалните евреи харедим, които са 12 % от популацията, са значително виновни за разпространението на ковид в страната.

Някои равини бяха призовавали почитателите си да не затварят религиозните талмудически учебни заведения по време на трите карантини, с цел да може да продължи проучването на религиозните текстове, без значение от здравните ограничавания.

Израел организира амбициозна акция за имунизиране на 9-милионното население. Официално записаните случаи на ковид са над 706 400, а умрелите - 5200. Детските градини и учениците от 6 до 9-годишна възраст от градове, които са избрани като "зелени " и "жълти " и в тях разпространяването на болестта е по-слабо, ще отворят на следващия ден. В "червените " селища присъствено и навън ще се организират единствено просветителни действия с не повече от 10 участници, в това число преподавателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР