Четирима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Четирима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Членове на прокурорската колегия внесоха второ искане за освобождаване на Иван Гешев

Четирима членове на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) са внесли второ, ново предложение за освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Това оповестиха от съвета, предлагането е импортирано в понеделник, 22-ри май.

Тази седмица съветът би трябвало да се произнесе по допустимостта на.

 " Дойде краят на приказката ": Гешев сподели есемес с Борисов и запис с член на правосъдния съвет (допълнена)

Мотивите на подписалите настояването за предварително преустановяване мандата на Гешев - Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов - са, че с дейностите си Гешев е уязвил престижа на правосъдната власт и нарушава Кодекса за етично държание на българските магистрати. Това предложение не е подписано от петия член на гилдия, подкрепил първото искане - Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова. Междувременно през вчерашния ден прокуратурата заяви, че сигнали на жители против Калина Чапкънова и Георги Кузманов.

Те се базират на изказването на Гешев от 15-ти май, когато той скъса оставката си в наличието на заместниците си. Конкретната фраза, която съгласно вносителите нарушава етичните правила е: " апропо е ясно какъв е политическият отпадък в Народното събрание... той би трябвало бъде изметен ".

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР