Четирима членове на ислямистката въоръжена групировка Хамас бяха задържани по

...
Четирима членове на ислямистката въоръжена групировка Хамас бяха задържани по
Коментари Харесай

Германия задържа четирима членове на Хамас, заподозрени в планирана атака

Четирима членове на ислямистката въоръжена формация " Хамас " бяха арестувани по съмнение, че са възнамерявали офанзиви против еврейски институции в Европа , заяви немската прокуратура в изказване в четвъртък, представена от " Ройтерс ".

Трима от обвинените са били арестувани в Берлин , а различен е бил арестуван в Нидерландия, съгласно прокурорите.

Нидерландският жител Назих Р беше задържан от полицията в Ротердам, до момента в който родените в Ливан Абделхамид Ал А и Ибрахим Ел-Р, както и египетският жител Мохамед Б бяха задържани в немската столица.

И четиримата са били дългогодишни членове на " Хамас " с тесни връзки с управлението на военния клон на групировката, споделиха прокурорите.

Абделхамид Ал А беше е получил разпореждане от водачите на " Хамас " в Ливан да се достави с оръжие . Оръжията е трябвало да бъдат откарани в Берлин и да бъдат държани в подготвеност за евентуални терористични офанзиви против еврейски институции, споделиха прокурорите.

" След ужасните офанзиви на " Хамас " против израелското население, офанзивите против евреи в еврейски институции също се усилиха в нашата страна през последните седмици ", сподели немският министър на правораздаването Марко Бушман в изказване по отношение на задържанията.

" Затова би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че евреите в нашата страна няма да се опасяват още веднъж за сигурността си ", сподели той.

Европейските управляващи предизвестиха за нараснал риск от набези от ислямисти, радикализирани от войната Израел-Хамас.
 В Германия съдят шпионин, шпионирал за Русия
В Германия съдят шпионин, шпионирал за Русия

Обвиняемите могат да бъдат наказани на пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР