Четирима български тенисисти - по двама при юношите и при

...
Четирима български тенисисти - по двама при юношите и при
Коментари Харесай

Четирима българи на 1/2-финал на международния турнир до 18 години в Санта Марина

Четирима български тенисисти - по двама при юношите и при девойките - доближиха до 1/2-финалите на сингъл на интернационалния шампионат до 18 години - "Санта Марина Джуниър Къп " от календара на интернационалната федерация по тенис ITF, който продължава до неделя на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

При юношите във финалната четворка се класираха първите четирима сложени в главната скица, измежду които са и лидерът Диан Недев и Васил Димитров. Недев победи Йоргос Ноухакис (Гърция) с отричане заради травма, а Димитров в профил с 6:3 6:2 различен гръцки тенисист - Димитриос Хумис. Съперници на българите на полуфиналите ще бъдат надлежно №3 в схемата Драгош Петре Попеанга (Румъния), надиграл Веселин Киселков с 6:4 6:3, и Константин Женов, който обърна Динко Динев с 3:6 6:4 6:3.

Водачката в схемата и миналогодишна шампионка при девойките Денислава Глушкова продължи безапелационното си показване с 6:3 6:0 против Орина Столярчук. Глушкова, която е и бронзова медалистка от европейското състезание до 16 години тази година, ще срещне туркинята Дога Акюрек, отстранила Лия Каратанчева.

За 1/2-финалите се класира и Михаела Цонева, която обърна Стела Пеева с 3:6 6:2 6:3 и ще спори за място във финала против друга състезателка от Турция - №2 в схемата Йозлем Услу. Усло победи Елена Кралева с 6:1 1:0 и отричане на българката заради травма.

Изцяло български ще бъдат финалите на двойки. При юношите Васил Димитров и Веселин Киселков ще спорят за трофея против Драгомир Драганов и Диан Недев, а при девойките Лия Каратанчева и Мирела Шкумбова ще срещнат Елена Кралева и Стела Пеева.

Продължаващото до неделя съревнование е предпоследният интернационален шампионат за годината в богатия календар на Тенис център "Санта Марина ". През идната седмица тук ще се организира и шампионат за дами от календара на ITF с награден фонд 15 000 $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР