Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел помогна за

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел помогна за
Коментари Харесай

Себастиан Фетел представи поредния си проект за опазването на околната среда на пистата Сузука

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел оказа помощ за построяването на 11 особено основани къщички за инсекти, които са ситуирани отвътре на завой номер 2 на емблематичната японска писта " Сузука ". Проектът " Buzzin Corner ", предопределен да популяризира посланието за биоразнообразието, беше показан през днешния ден преди неделното Гран При на Япония.

За да разпространяват самодейността, бордюрите на завой 2 бяха боядисани в черно и жълто, отпратка към цветовете на пчелите, а всеки тим от Формула 1 оказа помощ да персонализира личните си къщички.

" Искам с този план да разпространявам смисъла и тематиката на биоразнообразието ", написа Фетел в Инстаграм.

" Пчелата е идеалният дипломат за този план и концепцията да подчертаем значимостта на биоразнообразието, само че той се отнася освен пчелата, а и за всички останали инсекти ", добави той.

Фетел също показа къщички за инсекти на австрийската писта " Ред Бул Ринг " през 2021 година.

Германецът се отдръпна от Формула 1 в края на предходната година, откакто прекара последните години, работейки по планове за околната среда и климата.

" Страхотно е да видя, че той е намерил нова цел в живота си. Страхотно е, че Себ се върна този уикенд. Той е тук, с цел да опише на всички водачи за своите проекти ", сподели седемкратният международен първенец Люис Хамилтън от отбора на " Мерцедес ".

" Ако би трябвало да бъда почтен, в историята на спорта не познавам различен водач, който да е бил толкоз прям и да е показвал същинско съчувствие към света отвън този дребен свят, в който живеем ", добави британецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР