Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов започна състезателния сезон

...
Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов започна състезателния сезон
Коментари Харесай

Ангел Каранйотов с рекорд на пистата Серес

Четирикратният европейски първенец по супермото Ангел Караньотов стартира спортния сезон с слагане на безспорен на връх за най-бърза обиколка на пистата в Серес, където се организираха първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018. Хронометърът спря на 1:18.564, което публично е новото най-хубаво време, постигано с мотоциклет на писта „ Серес “ в спортен формат, откогато пистата съществува. Ангел съумя да вкара конспирация в шампионата - публиката от години не се е наслаждавала на такава оспорвана борба за първото място!

В съботното съревнование малко не доближи на Ангел за успех, само че опита на Мартин Чой надви. В неделния ден, малшанс с изоставаща група водачи извади Ангел от пистата и го раздели с първото място откакто водеше в 12 от 14-те обиколки. Битката, която имаше с Мартин Чой за първото място в двете съревнования, беше същинска приятност за почитателите на пистовия мотоциклетен спорт.

Младият гений, който предходната година се завърна на спортната писта, се състезава в клас SuperBike 1000 за тима на “OVERDRIVE Racing” с мотоциклет DUCATI Panigаle R, обезпечен му от формалния вносител на DUCATI за България. За втора поредна година Shell България поддържа Ангел Караньотов в неговата спортна кариера.

„ Благодарен съм на всички, които ме поддържаха! Състезанието от миналия уикенд ми донесе доста задоволство и ме зареди с още по-голяма упоритост за победа. “, разяснява присъединяване си Ангел.

„ Щастлив съм, че съм част от спортния отбор на Overdrive Racing и по-специално на DUCATI България за поддръжката и мощния подтик, които ми дадоха този сезон! Искам да изкажа откровени благодарности на всички сътрудници, които повярваха в мен – Shell Bulgaria, Coldfire, Auto Battery Trade, MaxBet, BULSTRAD Vienna Insurance Group, Mobile.bg, Margel, Dunlop, Dainese, BORO, Star.bg, Energy Sports, Raiffeisen Leasing и Shell Advanced Motorcycle Oils. “

Младият играч ще вземе присъединяване в идващите надпревари от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, които се организират на писти в Гърция, Румъния и

България, както и в надпреварите от Републиканския шампионат. Нямаме самообладание да го забележим още веднъж на пистата - каним всички почитатели на мото спорта да дойдат и да изживеят страстта от същинското съревнование!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР