Четиридневна работна седмица със заплащане като за пет работни дни?Звучи

...
Четиридневна работна седмица със заплащане като за пет работни дни?Звучи
Коментари Харесай

Няма лъжа! Въвеждат четиридневна работна седмица

Четиридневна работна седмица със възнаграждение като за пет работни дни?

Звучи прекомерно хубаво, с цел да е истина, само че от ден на ден компании по света, които редуцираха работните си седмици, откриват, че това води до по-висока работливост, по-висока мотивация на чиновниците и по-малко случаи на прегаряне, предава Reuters.

" Доста по-здравословно е и прави по-добра работа, в случай че не се трудим налудничаво доста часове “, споделя Ян Шулц-Хофен, създател на основаната в Берлин софтуерна компания Planio, която вкара по-рано през тази година четиридневна работна седмица измежду своя 10-членен състав.

В Нова Зеландия застрахователната компания Perpetual Guardian разгласи, че има спад в напрежението и скок в ангажираността на личния състав, вследствие на 32-часова работна седмица, тествана по-рано през тази година.

Дори в Япония държавното управление окуражава фирмите да позволяват утринни почивки в понеделниците, макар че опитите за понижаване на напрежението в азиатската страна, известна с работохолизма на популацията, не дават необикновен резултат.

Британската организация Trades Union Congress упорства цялата страна да премине на четиридневна работна седмица до края на този век – концепция, която се поддържа от Лейбъристката партия.

От Trades Union Congress показват, че по-късата работна седмица е метод за служащите да се възползват от балгосъстоянието, генерирано от новите технологии, тъкмо както преди са се преборили за правото на два почивни дни седмично.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР