Четиридесет и седем години след като излезе на сцената на

...
Четиридесет и седем години след като излезе на сцената на
Коментари Харесай

След 47 години на сцената: Елтън Джон се прощава с публиката...

Четиридесет и седем години откакто излезе на сцената на стадион " Доджър " в Лос Анджелис в обсипана с пайети бейзболна униформа като звезда от международна големина, Елтън Джон се качи на същата сцена в неделната вечер, облечен в ослепителен халат на " Доджърс " - облекло, по-подходящо за 75-годишен мъж на прага на пенсия, заяви Асошиейтед прес.

Пищното шоу в Лос Анджелис означи края на северноамериканския стадий от прощалното турне на Джон.

На сцената на стадион " Доджър " - хазаин на две от най-емблематичните му шоута през 1975 година, английската поп звезда изнесе един " доста специфичен и трогателен " концерт, предаван онлайн по стрийминг платформата Дисни плюс.

" Както знаете, спирам с турнетата и това ще е последният ми концерт в Америка и Канада ", сподели Елтън Джон, преди да изведе на сцената брачна половинка си Дейвид Фърниш и синовете им Закари и Илайджа, с които възнамерява да прекарва повече време.

Британската мегазвезда има дългогодишна история на споделена обич с Лос Анджелис. 

В началото на кариерата му, както е показано в биографичния филм " Рокетмен " (2019), Елтън Джон получава голям подтик в Съединени американски щати, когато през 1970 година изнася концерт в нощния клуб " Трубадур " в Западен Холивуд.

" Знаете ли какво? Станах прочут първо в Америка ", сподели Елтън Джон в неделя. " Вие купувахте сингли и албуми, касети, компакдискове. И най-важното - купили сте билети за концертите ", добави артистът.

През първата половина на 70-те години на предишния век Елтън Джон издава шлагери - от " Your Song " до " Tiny Dancer ", и усъвършенства екстравагантната си театрална личност.

Кулминацията на тази епоха са двата незабравими концерта през 1975 година на " Доджър ", където той свири пред претъпкан стадион в ушита по поръчка и украсена с пайети униформа на " Лос Анджелис Доджърс ". 

Като поклон към предишното, Елтън Джон се завърна на сцената в неделя за бисовете, облечен в халат на тима и с бейзболна шапка с перли.
       
" Ще бъдете положителни едни към други, нали? И довиждане ", сподели Елтън Джон, преди да извърши известното си парче " Goodbye Yellow Brick Road ", на която е кръстено прощалното му турне.

По време на концерта, отдаден на кариерата му, изпълнените от артиста шлагери - от " Crocodile Rock " до " Candle In The Wind ", бяха приветствани възторжено от 55 000 почитатели, които пееха дружно с него. 

Вдъхновени от артиста, доста от феновете носеха емблематичните за артиста кожа към врата, слънчеви очила и обилие от пайети. Някои подвигаха табели, с цел да му покажат, че са участвали на десетки негови концерти. Други не криеха сълзите си.

" Много се веселя, че носите най-фантастичните костюми и сте били на толкоз доста представления ", сподели Елтън Джон.
Стрийминг платформата Дисни плюс неотдавна стартира да предава събития онлайн и прави документален филм за Джон, който ще приключи с продължаващото му прощално турне " Farewell Yellow Brick Road ".

От международната концертна обиколка към момента предстоят 60 дати в Австралия, Нова Зеландия, Англия и Европа. С осъществените до момента над 660 милиона $ турнето съгласно " Билборд " е третото най-печелившо в историята. 

Прощалната концертна обиколка на Елтън Джон стартира през 2018 година, само че беше отлагана неведнъж поради коронавирусната пандемия и интервенцията на тазобедрената става, която музикантът претърпя през есента на 2021 година Турнето ще продължи през януари. Очаква се то да завърши през юли в Швеция.

Елтън Джон не изключва опцията за нови независими концерти след края на турнето през 2023 година Поп звездата даде да се разбере, че завършва единствено с концертните обиколки, само че не и с правенето на музика. 

На шоуто му в неделя към артиста се причислиха сънародничката му Дуа Липа за осъществяване на скорошния им дует " Cold Heart ", след което и Кики Дий за класиката им " Don`t Go Breaking My Heart ".
 

" През 1975 година тази жена беше тук с мен и изпяхме тази ария ", сподели Джон, до момента в който извеждаше Дий. " Помолих я да пристигна и да пресъздадем този необикновен миг ".

Елтън Джон предложения на сцената и американската певица Бранди Карлайл, както и дългогодишния си текстописец Бърни Топин, с който работят дружно от 1967 година

За да уважи паметта на четиримата си сътрудници, измежду които Джордж Майкъл, умряли по време на кариерата му, Джон извърши " Don`t Let the Sun Go Down on Me ".

След края на последната ария, Джон смъкна халата, показвайки различен пенсионерски костюм - зелено-червен спортен екип, и се качи в дребен, транспарантен асансьор, който го издигна нагоре. След това на голям видеоекран се виждаше по какъв начин той върви по път от жълти павета в далечината. 
            
Концертът беше последният от три вечери на стадиона и по думите на Елтън Джон 100 и третото му шоу в региона на Лос Анджелис. 
Много от музикантите на сцената са с него съвсем през цялото време, като барабанистът му от 1969 година Найджъл Олсън и китаристът му от 1971 година Дейви Джонстоун.

" Това беше доста специфична вечер за мен, доста вълнуваща вечер. Пътуването беше дълго ", сподели Елтън Джон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР