Четири заведения в пловдивския кв. Капана“ временно са преустановили дейността

...
Четири заведения в пловдивския кв. Капана“ временно са преустановили дейността
Коментари Харесай

4 заведения са затворили заради строежа на хотел в пловдивския кв. „Капана“

Четири заведения в пловдивския кв. „ Капана “ краткотрайно са прекратили активността си, тъй като се тормозят за здравето на своите клиенти и чиновници. Причината за това е градежът на хотел, поради който се срути стена на къща на семейство с 3 деца.
„ В момента нашият бизнес е затворен за неопределен срок. Веднъж повдигахме дограмата, вратата е увиснала и доста мъчно се отваря и затваря “, съобщи Тодор Танчев, който е притежател на ресторант в „ Капана “. Служителите му се тормозили да работят, защото кухнята им е в мазето на постройката. От общината споделили, че не могат да издадат документ за затваряне на заведението, само че от РДНСК посъветвали Танчев да затвори. Строителят пък отказал да го обезщети.Управителят на заведението Иван Копеников сподели, че чиновниците са общо 5. Сега употребявали различен ресторант, с цел да не остават хората без приход през зимата. „ От уикенда времето е положително, видяхме в другия обект, че Пловдив е цялостен с хора “, уточни Копеников.
Както към този момент писахме, предходната седмица РДНСК спря градежа на хотела, а прокуратурата стартира инспекция по случая. Инвеститорът твърди, че извършва всички разпореждания. Собствениците на бизнеси в региона обаче са безапелационни, че ще си търсят правата в съда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР