ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗащо сме пристрастени към конспирациитеХилъри Клинтън е извънземно

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗащо сме пристрастени към конспирациитеХилъри Клинтън е извънземно
Коментари Харесай

4+1 | Защо сме пристрастени към конспиративните теории, как новините превземат всекидневието ни и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Защо сме пристрастени към конспирациите

Хилъри Клинтън е извънземно в човешка кожа. Не, Хилъри Клинтън е делегат на пъкъла и мирише на сяра. Подобни теории (и освен за Клинтън) са извънредно известни в разнообразни ъгли на мрежата. Традиционно вярата в конспирации е най-разпространена измежду маргинализираните групи без доста варианти за развиване в обществото. През последните години обаче обществените медии и увеличаващото се световно неравноправие вкараха конспирациите в мейнстрийма. Прочетете повече в The Guardian.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как новините превзеха всекидневието на хората
Вече няма къде да избягате от новините - по света постоянно се случва нещо, новините постоянно работят, а смарт телефонът ви бръмчи с известия. По принцип се счита, че съзнателният жител би трябвало да е добре осведомен - съгласно журналиста Оливър Бъркман обаче стресиращата натрапчивост на модерния новинарски цикъл може да се окаже опасност за демокрацията. Прочетете повече в The Guardian.

За човешкото държание и спестовността
29-годишната Уенди де ла Роза израства в оскъдно малцинствено семейство, което вечно дефинира ползите й. Днес Де ла Роза работи по докторантурата си по логика на психиката на финансовите решения, а в това време завежда нон-профит организация, която се стреми да помогне на небогати семейства да вършат по-добри дълготрайни финансови решения. Прочетете повече тук.

Instagram ще скрие лайковете
Instagram сега тества вид на нюзфийда си, в който общият брой на лайковете по фотоси ще остава прикрит. Експерименталната мярка ще влезе в действие в Канада идната седмица. Целта на компанията е да накара хората да се концентрират повече върху това какво се поства, а освен до какъв брой хора е достигнало. Ако мярката стане действителност обаче, доста " инфлуенсъри " в Instagram могат да изгубят един от основните мерители за известността (и затова ефективността) си. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Източникът на религията

През по-голямата част от човешкото битие хората са живели в групи, наброяващи не повече от 50 души. В сходно малко племе всеки познава всеки и знае, в случай че някой е нарушил разпоредбите на социума. С разрастването на групите, в които хората живеят, обаче се появява нуждата от повсеместен наказател, който да кара хората да съблюдават общите правила. Според обществения психолог появяването на религията е форма на културна иновация като огъня, потреблението на принадлежности или селското стопанство. Можете да чуете повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР