ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗаглушените американски ядрени ветераниМежду 1946 и 1962 г.

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗаглушените американски ядрени ветераниМежду 1946 и 1962 г.
Коментари Харесай

4+1 | За заглушените американски ядрени ветерани, как YouTube също ще крие броя абонати частично и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Заглушените американски нуклеарни ветерани

Между 1946 и 1962 година американското държавно управление организира над 1000 атмосферни нуклеарни теста, по времето на които към 400 000 неподозиращи американски бойци и моряци са били подложени на големи количества йонизираща радиация. Много от тях се разболяват от рак или други увреждания, а още повече от посттравматичен стрес - пострадалите даже не могат да споделят за прекарванията си под опасност от санкции и 10 години затвор чак до 1994 година Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък YouTube ще редуцира броя клиенти
YouTube възнамерява да демонстрира броя клиенти на профили само в скъсен вид. Така 10 674 500 ще се демонстрира просто като 10 млн. души. Подобни ходове към този момент се обмислят от Twitter и от Instagram. Промяната ще цели да понижи враждите сред известни " инфлуенсъри ", само че може очевидно да засегне работата на спонсорствата в обществената мрежа, които постоянно зависят от точни броеве консуматори и клиенти. Прочетете повече тук.

Не специализирайте децата си прекомерно рано
Много американски родители имат фиксидеята децата им да станат ужасно положителни в даден спорт от дребни, дали с цел да влязат по-лесно в влиятелен университет или поради желанието децата им да са специфични. Литературата за това по какъв начин се основава добър 20-годишен спортист обаче е относително ясна - хора, които като деца са се присъединили в доста и разнородни действия и спортове, стават по-добри спортисти в профилирано направление като възрастни. Прочетете повече тук.

Филантропите няма да разрешат световното стопляне
През пролетта на 2013 година фондацията " Рокфелер " стартира амбициозна стратегия за укрепването на 100 града, в които живеят 20% от международното население, против световното стопляне. Програмата влага стотици милиони в най-различни планове по света, най-малко до този миг. Фондацията приключва акцията си през 2019 година без предизвестие, като в процеса изоставя и разочарова държавните управления и институциите, с които до този миг са работили дружно. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Наистина ли политиката е по-поляризирана от всеки път?
Много хора настояват, че американската политика в никакъв случай не е била толкоз поляризирана и нелепа. Историкът Дейвид Мос обаче припомня, че акцията на Томас Джеферсън е твърдяла, че характерът на Джон Адамс е " непоносимо хермафродитен ". През това време Адамс назовава Александър Хамилтън " дребното копеле на шотландски махленски търговец ". Мос счита американската народна власт е доста по-устойчива, в сравнение с медиите в този момент й приписват. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР