ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Ким Чен Ун заобикаля санкциитеНе е тайна

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Ким Чен Ун заобикаля санкциитеНе е тайна
Коментари Харесай

4+1 | Как Ким Чен Ун заобикаля международните санкции, за проблемите с рециклирането на пластмаса и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как Ким Чен Ун заобикаля глобите
Не е загадка на Запад, че Ким Чен Ун има уязвимост към първокласните коли и артикули, до момента в който огромна част от популацията на страната гладува. На базата на логистични статистики, корпоративни данни, сателитни фотоси и репортерска работа, екип на New York Times е съумял да наблюдава дългия и лъкатушен път, по който тоталитарният водач заобикаля интернационалните наказания и задоволява потребностите си. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Да си граничен патрул в ерата на Тръмп
Най-голямата федерална правоохранителна организация в Съединени американски щати - Агенцията за граничен патрул, има 20 хиляди сътрудници и в това време си остава една от най-потайните. Затова е необичайност да чуем какво мислят самите патрулиращи гранични служители на реда за имиграционната политика на Доналд Тръмп. Един подобен служител на реда се оказва трансфериран в център за задържане на деца-мигранти. Прочетете повече тук.

Провалящата се опция на GPS
През 2016 година Европейски Съюз пусна лична версия на американския GPS. Целта на по този начин наречения Galileo беше да даде опция на американските спътници, в случай че се скапват. За жал, още от пилотната версия през 2016 година Galileo се сблъсква с повреда след повреда. А през това време GPS си работи. Прочетете повече тук.

Градовете на бъдещето са с по-малко деца
Много градски специалисти хвалят възраждането на американския град откогато стартира софтуерната гражданска война. Едно нещо обаче липсва от въпросните стопански бумтящи градове - същински раждания. Оказва се, че животът в модерния американски град е толкоз екзалтиран, че все по-малко хора имат деца. Миналата година Ню Йорк се смали в година без икономическа рецесия за пръв път от 40 години. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Трябва ли да спрем да рециклираме?

До напълно скоро светът рециклираше доста сполучливо, като изпращаше над половината от пластмасовия си отпадък в Китай. Рециклирането на пластмаса обаче е трудоемък, муден и енергийно натоварен развой. Китай към този момент не желае да рециклира международния отпадък. Защо? И какво да вършим с пластмасата си оттук насетне? Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР