ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИдват десетки милиони климатични бежанциПрез 2006 г. британският

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕИдват десетки милиони климатични бежанциПрез 2006 г. британският
Коментари Харесай

4+1 | Как климатичните промени ще причинят миграционна вълна, за загубената идентичност на Жълтите жилетки и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Идват десетки милиони климатични бежанци

През 2006 година английският икономист Николас Стърн предизвестява, че една от най-големите рискове при смяната в климата е всеобщата миграция. Учени по света не престават да се пробват да предвиждат къде и по кое време тъкмо хората ще би трябвало да мигрират. Доклад на Световната банка от предходната година допуска, че най-малко 143 млн. души в Субсахарска Африка, Латинска Америка и Южна Азия ще би трябвало да емигрират до 2050 година Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Трансформацията на Жълтите жилетки
Първоначално Жълтите жилетки във Франция бяха жители, ядосани от съответни проблеми - безценен дизел, ниски пенсии, незадоволително финансиране за провинцията и прекомерна концентрация на властта в Париж. Тогава на улицата стачкуваха 280 000 души всеки уикенд. Днес обаче тълпата е по-близо до 6000 на брой, а тези, които въпреки всичко са на улицата са най-крайнолевите и утопични членове на първичното придвижване. Те желаят неща като различни кооперативни пазари. Прочетете повече тук.

Когато домашният ви любим е робот
Стартъпи, които се занимават с роботика, все по-често оферират роботи, чиято работа не е да правят задания, а да ви бъдат другари. Едно от провокациите на тези роботи е да могат да симулират привързване към притежателите си по безапелационен метод. Това повдига и избрани етически въпроси. Здравословно ли да децата ни или уязвими възрастни да се привързват прочувствено към неудушевени предмети, като в научната фантастика. Прочетете повече тук.

100 години от Версайския контракт, в фотоси
Първата международна война завършва на 11 ноември, 1918 година, когато Германия се съгласява на помирение. Така нареченият Версайски контракт, подписан на 28 юни 1919 година без присъединяване на самата Германия в договарянията, постанова репарации на Германия за милиарди долари и лишава 10% от територията й. Според множеството историци Версайският контракт дестабилизира целия район и води до вземането на властта от националсоциалистическата партия на Адолф Хитлер. Прочетете повече и разгледайте фотоалбум по случай 100 години от Версайския контракт тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Предприемачите тогава и в този момент

Предприемаческата среда еволюира всяко десетилетие. Появяват се нови цикли на технологиите, а с тях се трансформират и обществото, и самите бизнесмени. Дори преди 10 години светът беше доста друг - освен че финансовата рецесия беше в разгара си, ами и доминантните в този момент трендове на смарт телефони, облачни услуги и споделени технологии едвам прохождаха. Основателите на частната компания за рисков капитал a16z Марк Андреесен и Бен Хоровиц разискват по какъв начин предприемаческия профил се е трансформирал през последните 10 години. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР