ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕGoogle vs. paywallНад 33% от публикациите с платен

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕGoogle vs. paywallНад 33% от публикациите с платен
Коментари Харесай

4+1 | Как Google обезсмисли paywall-а на 33% от медиите, за важността на културата в икономиката и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Гугъл vs. paywall

Над 33% от изявленията с заплатен paywall губят отбраните си на 30 юли. Причината е елементарна - най-новата версия на Гугъл Chrome ще поправи " малка врата ", която е разрешавала на уеб страниците на медийните изявления да схванат, че някой употребява режима тайно. Така че стига да сте си ъпдейтнали браузъра, скоро отново ще можете да четете гратис. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Аматьорска социология или икономическо направление?
Повечето икономисти изоставят концепцията, че стопанската система на дадена страна се въздейства от преобладаващата просвета в обществото през ХХ век. Причината е освен, че сходни догатки са извор на расистки изявления, само че и че нормално икономическите изследвания с културна устременост се трансформират в " аматьорска социология ". Може би е време обаче културата да се завърне като променлива в стопанската система. Прочетете повече тук.

Клопката на интелигентността
Нови изследвания в умеенето на хората да предвиждат събития демонстрират, че високият разсъдък доста постоянно е спънка. Високо интелигентните хора боравят с доста повече принадлежности, с които могат да убедят себе си, че първичната им позиция е вярна, а причините на съперниците им - безпочвени. Така умният мозък се трансформира от инструмент за проучване на истината в инструмент за агитация. Прочетете повече тук.

Пазете портфейла си
Преди 10 години джебчийството в Съединени американски щати изглеждаше на път да изчезне. Тази наклонност обаче се е преобърнала в последно време, като умните телефони, наподобява, играят огромна роля. Според специалисти по сигурността да откраднеш телефон от джоб е извънредно елементарно, а и кражбите на портфейли отново зачестяват - от ден на ден хора се разхождат по всички страни с тотално погълнато от смарт телефоните внимание. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Упражнения по емпатия

Увеличават се доказателствата, че колкото повече книги четат, толкоз по-емпатични стават хората. Литературата е най-лесният метод да установим връзка с хора, извънредно разнообразни от нас, даже и в случай че са измислени. В същото време, колкото по-малко се упражнява посредством четене или контакт с разнообразни от нас хора, толкоз повече закърнява човешкият потенциал за емпатия. Слушайте диалог за емпатията и четенето с професора по логика на психиката в университета в Станфорд Джамил Заки тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР