Четири тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили във времето от събота до понеделник,

...
Четири тежки пътнотранспортни
произшествия са настъпили във времето от
събота до понеделник,
Коментари Харесай

При възникнали през последните 3 дни тежки пътни инцидента, 4 са заради употреба на алкохол

Четири тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили във времето от събота до понеделник, при които е установено, че водачите са управлявали след приложимост на алкохол. Това сочи статистиката на Националния координационен център за безопасно движение по пътищата. От инцидентите няма починали хора, само че 4-ма са пострадали.

В понеделник, на територията на Околовръстния път на Враца 64-годишна жена е изгубила ръководство над автомобила, който се е преобърнал. Пристигналият на място екип е извършил оглед на място, а при тестване анализаторът е отчел високи промили в кръвта на лидерката.

Ден по-рано на територията на гр. Суворово е настъпило пътнотранспортно произшествие - 46-годишен водач, при управление на автомобил без валиден годишен механически обзор, се удря последователно в дирек, в дърво и в масивна ограда. След случая той и пътникът му, мъж на 45 година, са напуснали мястото на произшествието, само че по-късно са издирени от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Пробата за алкохол се е оказала позитивна, а състоянието му, след случая, е наложило да бъде откаран в болнично заведение.

В събота вечерта, към 20.10 ч, в гр. Варна на кръстовище на два от основните булеварда е настъпил преден удар между два леки автомобила. В единия са пътували младеж на 19 години и 18-годишна, а в другия – мъж на 36 години. От удара са пострадали двамата младежи. При последвалата проверка на място е открито, че 36-годишният е управлявал след употреба на алкохол. Известно е, че той има множество нарушавания по ЗДвП, като има влезли в действие присъди и е лишаван три пъти от правоуправление поради шофиране на моторно транспортно средство след употреба на наркотични субстанции - през 2009 г. е бил лишен 18 месеца, през 2012 година - за 24 месеца, а през 2018 година - за 10 месеца.

Пак в събота, на пътя сред селата Войника и Зорница, на територията на ОДМВР – Ямбол, е настъпило пътнотранспортно произшествие с лек автомобил, ръководен от 52-годишен лидер. По предварителни данни мъжът се е движил с несъобразена скорост, на завой е изгубил ръководство над автомобила и се е преобърнал в канавка. От удара е пострадала спътничката му – на 46 години. При тестване на водача, още веднъж се оказало, че той се е качил зад кормилото след употреба на алкохол.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР