Четири страни - Австрия, Дания, Швеция и Нидерландия призоваха Европейския

...
Четири страни - Австрия, Дания, Швеция и Нидерландия призоваха Европейския
Коментари Харесай

4 страни зоват ЕС да не признава природния газ за зелена инвестиция

Четири страни - Австрия, Дания, Швеция и Нидерландия приканиха Европейския съюз да не включва природния газ в графата зелени вложения на фона на напъните на Брюксел да одобри класификациятана устойчивите енергийни източници. 

В края на предходната година Европейската комисия оповести желанието си да признае природния газ и нуклеарната сила за екологични енергоносители.

Въпросът обаче поляризира мненията в Европа, която търси верния път към чиста сила.

Четирите страни акцентират в писмото си, че неналичието на научни доказателства в интерес на включването на изкопаемия таз в таксономията, е задоволителна причина предлагането на Брюксел да бъде преразгледано. Според рекомендациите на експертите, газовите вложения не могат да бъдат класифицирани като екологични, в случай че отделяният въглероден диоксид надвишава 100 грама за киловат час. Пределното равнище в проекта на Еврокомисията е 270 гр. на киловат час, а окончателното предложение се чака на следващия ден. След публикуването му, то може да бъде блокирано от болшинство в Европейския парламент или супер болшинство от страните членки - 20 от 27.

Миналата седмица българското съдружие " За Земята " също прикани за изключване на газовата и нуклеарната сила от таксономията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР