Четири стъпки, които да предприеме в деня, след като сте

...
Четири стъпки, които да предприеме в деня, след като сте
Коментари Харесай

Какво да правим, след като сме прекалили със захарта

Четири стъпки, които да предприеме в деня, откакто сте прекалили със захарта.

Излизали сте на открито, били сте под повече стрес през седмицата или у дома е имало повече бонбони и десерти поради Хелоуин – без значение каква е повода, през уикенда сте прекалили със захарта. Няма мотив за суматоха, в случай че сте си разрешили един ден или два с повече сладко в диетата, в сравнение с кардинално бихте позволили.

В такива моменти тялото обработва захарта в глюкоза, която попада в кръвта и подвига равнищата на инсулин. След първичния прилив на сила идва падането  на кръвната захар и вследствие на идващия ден се усещаме доста отпаднали – феномен, който доста хора съпоставят с махмурлука. Захарта, която не може да се обработи пък, остава в тялото ни под формата на мазнини.

За да се погрижим вярно за тялото си в тези случаи, диетолозите предлагат да предприемем следните стъпки:

Яжте повече протеини и мазнини

В тялото ви към този момент има струпване на въглехидрати от захарта, по тази причина потърсете по какъв начин да балансирате с повече протеини и мазнини. Не забравяйте обаче и плодовете и зеленчуците, които ще ви разрешат да ядете по-големи порции, без това да затруднява храносмилането.

 Какво да вършим, откакто сме прекалили със захарта

Отделете малко време за йога

Проучванията демонстрират, че 80% от хората ядат повече захари, когато са под стрес. За да овладеете тези страсти и с цел да оползотворите признатите калории пълноценно, направете 30-минутна йога подготовка.

Приемайте пробиотици

Скорошно изследване от университета в Орегон разкри, че неприятните бактерии в чревната микрофлора се хранят със захарта и това може да се отрази на когнитивните функционалности. Затова и в случаите, когато прекалите със захарта, е добра концепция да хапнете и кофичка кисело мляко или различен артикул, който предстои на ферментация.

Изпийте чаша чай

Зелен чай с комат лимон е съвършената алтернатива за дните след binge – те работят като диуретик и провокира филтриране на организма.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР