Четири седмици след конституирането си 46-ото Народно събрание упорито отказва

...
Четири седмици след конституирането си 46-ото Народно събрание упорито отказва
Коментари Харесай

Парламентът отказва да гласува закони и минира бюджета

Четири седмици след конституирането си 46-ото Народно заседание настойчиво отхвърля да се заеме с главната си активност – приемането на законите на страната, в случай че най-вероятно до към три седмици ще бъде необуздано.

До момента не е основана нито една непрекъсната комисия в Народното събрание, което е повода нито един от импортираните 36 законопроекта да не е придвижен от 21 юли насам.

В гласувания на 11 август дневен ред на Народното събрание за тази седмица още веднъж липсват оферти за основаване на непрекъснати комисии, което значи, че блокирането на законодателната активност ще продължи.

Това ще сложи в извънредно тежък капан служебното държавно управление и евентуално непосредствено ще ощети жителите, защото има огромен риск да се наложи още месеци наред страната да работи с неактуализиран вид на бюджета.

Служебният финансов министър Асен Василев към този момент на няколко пъти предизвести, че импортираната от него актуализация на бюджета извънредно незабавно би трябвало да бъде прегледана от Народното събрание. В той оповестява, че при този вид на бюджета заплащанията, свързани с Covid пандемията, ще могат да вървят едвам до края на август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР