Четири самолета Су-25 от авиобаза Безмер край Ямбол ще участват

...
Четири самолета Су-25 от авиобаза Безмер край Ямбол ще участват
Коментари Харесай

Самолети Су-25 също ще се включат във военния парад в София на 6 май

Четири самолета Су-25 от авиобаза Безмер край Ямбол ще вземат участие във въздушния съставен елемент на военния церемониал в София на 6 май. Това оказва се от оповестен видеоклип на Facebook страницата на авиобазата. По традиция щурмови Су-25 ще прелетят и над Ямбол в деня на празника.

Вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили и Военноморските сили ще се включат в честването Деня на храбростта и празника на Българската войска в София, оповестиха по-рано от Министерството на защитата. Тренировъчните полети над столицата за военния церемониал започнаха през вчерашния ден като не престават и на следващия ден, 5 май, когато е генералната подготовка.

В самия празничен ден – 6 май, участниците във въздушния съставен елемент на военния церемониал ще прелетят над София от 10:20 ч. до 11:20 ч.

През 2020 година и през 2021 година поради пандемията от COVID-19 нямаше церемониал на 6 май, като празникът беше маркиран с прояви, съобразени с противоепидемичните ограничения. През 2022 година също нямаше боен церемониал на празника. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР