Четири пъти по-голям бюджет в сравнение с предходния период получава

...
Четири пъти по-голям бюджет в сравнение с предходния период получава
Коментари Харесай

Откриват 482 работни места при средно възнаграждение от 897 лева

Четири пъти по-голям бюджет спрямо предходния интервал получава тази година районната стратегия за заетостта към Областния съвет за развиване на област Пловдив. Сумата, избрана от Министерството на труда и обществената политика за област Пловдив е 2 595 717 лв., като това ще обезпечи финансирането на 482 работни места при приблизително заплащане от 897,55 лв. на служащ месечно. Средствата включват и осигуровки за сметка на работодателя, както и добавки за клас прослужено време.

Това стана ясно на извършеното съвещание на Постоянната комисия по претовареност към Областния съвет за развиване на област Пловдив. Заседанието беше намерено от зам.-областния шеф Николай Василев. 

" Комисията ще разиска и одобри Регионалната стратегия за претовареност на област Пловдив за 2022 година Важно е да се означи, че тази година разполагаме с четири пъти по-голям бюджет от миналата. Предвидената сума за нашата област е над 2 милиона, това си е огромна вест. “, акцентира зам.-областният шеф Николай Василев при започване на съвещанието.

Програмата ще започва на 10.06.2022 година и ще завърши на 09.12.2022 година, като през този 6-месечен период наетите лица ще работят на цялостно работно време. Въпреки късите периоди, отрасловата работна група към този момент е направила оценка и асортимент и Регионалната стратегия за претовареност на региона ще бъде изпратена до Министерството на труда и обществената политика до 20.05.2022 година

Общият размер на финансовите средства за област Пловдив е разпределен съразмерно сред 18-те общини на територията й, в сходство с относителния дял на получената обща оценка, съгласно критериите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР