Четири партии и две коалиции откриха предизборната си кампания на

...
Четири партии и две коалиции откриха предизборната си кампания на
Коментари Харесай

Четири партии и две коалиции откриха предизборната кампания

Четири партии и две обединения откриха предизборната си акция на 3 и 4 март. Днес предизборните акция откри " Възраждане ", като обявиха, че желаят да се резервира финансовият суверенитет на България. ИТН стартираха със поръчка, че потеглят с оптимизъм към идващия парламент. " Български напредък " потегля с настройка за добър избирателен резултат, групировката ще води положителна акция с ясни послания, основаваща се в търсене на разсъдък сред политиците. 

Вчера предизборната акция бе открита от обединението " ПП-ДБ ", Движение за права и свободи и коалиция " Левицата ". " Продължаваме промяната " и " Демократична България обрисуваха пет целта. Движение за права и свободи обеща да направи дневния ред на хората дневен ред на политиците. " Левицата " пък даде ясна поръчка, че отбрани " Марицата ". 

Регистрирани за присъединяване в изборите са 14 партии и 7 обединения. Общият брой на претендентите за народни представители е 5621.

" Възраждане " откри предизборната си акция под надпис " Избери свободата " във Варна. 

Основен приоритет за " Възраждане " е да се резервира финансовият суверенитет на България, сподели през днешния ден водачът на партията Костадин Костадинов в морската столица. 

Пред симпатизанти водачът на партията съобщи, че на тези избори е от изключителна значимост българските жители да излязат да гласоподават, като по този метод България ще резервира своята самостоятелност. Костадинов сложи и някои от главните цели на " Възраждане ", измежду които запазването на българския лев, като национална валута. 

 Снимка: БТА

" Основният ни приоритет е да накараме колкото се може повече хора да излязат да гласоподават, тъй като главният проблем - освен на тази акция, само че и изобщо на българското общество последните години е цялостната индиферентност на българските жители от политическия развой в страната. Когато един човек се отхвърля от правото да взема решение личното си бъдеще, той се отхвърля самичък от свободата си. Заради това нашият надпис на акцията " Избери свободата ". Заради това главната цел, която сме си сложили е да накараме хората да излязат да гласоподават в името на това България да бъде свободна и самостоятелна страна ", съобщи Костадин Костадинов.

Той регистрира, че групировката към този момент е събрала 343 000 подписа за привикване на референдум за опазване на българския лев. По думите му до 10 април ще бъдат импортирани сред 500 000 и 600 000 подписа, което ще направи допитването наложително, а то може да се организира дружно с локалните избори наесен.

Той добави, че не е изключително сигурен, че ще има кабинет след изборите. Ако ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " сформират държавно управление, то ще има една цел - да вкара България във войната в Украйна, сподели Костадинов. Ако бъде формиран подобен кабинет, след неговия погром, " Възраждане " ще бъде първа политическа мощ и ще ръководи независимо, предвижда Костадинов.

Има Такъв Народ откри предизборната си акция в Карлово, където Станислав Балабанов изрази убеденост, че ще се гордеят като тим от резултата, който ще реализиран.  

 Снимка: БТА

" На 2 април ще вкараме в Народното събрание почтени хора, които ще споделят истината, даже когато тя е грозна. Ние сме тим и аз съм част от вас и единствено дружно можем да успеем ", добави той.

Около 200 членове и симпатизанти отпред с претендентите за народни представители на Има Такъв Народ се събраха в града на Левски, с цел да сложат начало на предизборната акция за 49-тия парламент на политическата мощ в Пловдив-област. Събитието стартира с молебен в локалната черква " Св. Николай ". След това всички сервираха цветя пред паметника на Апостола на българската независимост. А най-после лидерът на листата на " ИТН " Станислав Балабанов показа всички претендент депутати на партията в 17 МИР в Обредния дом на пл. " Васил Левски ". Той означи, че листата е цялостна, в нея има доста младежи и съществени специалисти, което демонстрира, че Има Такъв Народ е в положително здраве и очистителните процеси в нея са приключили. " Може би допуснахме неточности на растежа, само че към този момент имаме нужния политически опит, с цел да бъдем вашият поръчител в 49-тия парламент ", сподели Балабанов. " Разделението на обществото няма да докара до на никое място, ще вкара единствено фрагментирани групи в Народното събрание, които ще продължат да водят война ", добави той и акцентира, че партията му е решена да води позитивна акция.

" Защо да гласуваме за Има Такъв Народ? Защото това е единствената партия, която потвърди, че отстоява националните ползи в проблема с Република Северна Македония ", съобщи вторият в листата в 17 МИР Димитър Гърдев, посланик и интернационален секретар на партията.

Политическа партия " Български напредък " откри предизборната си акция в 14-и МИР - Перник. 

Това стана по време на празника Тодоровден в пернишкото село Люлин.

Лидерът на партията Стефан Янев разяснява, че групировката му ще води положителна акция с ясни послания, основаваща се в търсене на разсъдък сред политиците. Той направи поръчка за добър избирателен резултат и сподели, че политиците би трябвало да спрат да беседват през кавги и лепене на етикети. По думите му те би трябвало да търсят решения на проблемите на всички българи. Гражданският ни дълг да се явим на избори е значим, тъй като от нашето присъединяване зависи бъдещото развиване на страната ни, добави той.

 Снимка: БТА

По време на конните надпревари Янев връчи специфична купа на най-бързият жокей в конкуренцията - Георги Бориславов от конна база " Тарсас " в с. Боснек.

Лидерът на Политическа партия " Български напредък " стана кръстник и на един от женските коне в надпреварата, който назова Буря. Заедно с Янев на церемонията участваха и претендентите за народни представители от област Перник.

На 3 март акциите си откриха обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ", Движение за права и свободи и " Левицата ". 

" Продължаваме промяната - Демократична България " избраха за разкриване на предизборната си акция Пловдив, като обрисуваха пет целта. 

 Снимка: БТА

Първо желаеме влизане в Шенген и в еврозоната още тази година, съобщи водачът на Политическа партия Кирил Петков. 

Втората ни стъпка е да влагаме над 50 милиарда лв. в районите, с цел да се понижи разликата в приходите.

Трето - България да стане страна, в която приоритет са дребните и междинни ферми, с цел да не внася непозната продукция.

Четвърто - да имаме самостоятелна и евтина сила и еднакъв достъп до европейско обучение и опазване на здравето. Пето - всеки да има естествен европейски живот ", съобщи Петков от трибуната.

" Вярвам, че в случай че българите повярват на това, че зависи от тях, а не от политиците, в идващия парламент ще имаме 121 депутати ", добави Петков след откриването на акцията.

Той акцентира, че огромните възрожденци и български герои, които през днешния ден почитаме, не са чакали да пристигна избавител.

" Те са знаели, че в случай че не застанем един до друг и сами не се бием за нашата независимост, тя в никакъв случай няма да пристигна. И през днешния ден, другари, ние не би трябвало да чакаме избавител. Ние знаем, че можем да имаме България, в която всеки българин да има естествен европейски живот. Ние и " Демократична България " имаме вяра, че единен, българският народ може да реализира всичко ", съобщи Кирил Петков.

На болшинство в 49-ия парламент се надява и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Днес сме се събрали, с цел да стартираме следващия поход да защитим свободата, да пусне тя по-дълбоки корени в нашия живот, в нашата страна. Днес аз съм доста благополучен да видя това обединяване, тъй като демократичната общественост в България, в която поколения наред бяха гаранти за посоката на развиване на нашата страна, че то ще върви напред, не обратно, че ще бъде самоуверено и ще гледа най-хубавите европейски хоризонти ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Тази демократична общественост е обединена и се трансформира в гравитационен център на от ден на ден дребни и огромни организации, групи, обособени жители. ", добави той.

Иванов уточни, че " тази акция е опция за всички нас ". " Много се приказва за страховете, за рисковете, за рецесиите, само че аз желая да ви кажа за другата страна на монетата. Пред нас, безусловно през идващите месеци, се откриват големи благоприятни условия. Огромни благоприятни условия капацитетът на България да се отключи, да се отприщи и да усетим за месеци, че страната се движи напред ", съобщи съпредседателят на Демократична България.

" Обществената присъда над корупцията в България от дълго време е произнесена. Предстои да произнесем и електоралната присъда ", съобщи лидерът на пловдивската листа Никола Минчев от Политическа партия. " Живот и здраве, по-нататък и някоя друга, тъй като има по какъв начин и правосъдната промяна да бъде извършена ", добави Минчев.

Йордан Иванов от ДСБ, който е втори след него в листата, съобщи, че през днешния ден повече от всеки път би трябвало да пазим евроатлантическата си ориентировка. " Ако погледнем в исторически проект, войната е нормата, а мирът е изключението. А Европа е мир и благополучие, тя е благосъстояние и взаимност ", изясни той.

Движение за права и свободи откри също предизборната си акция на 3 март във Видин, като даде поръчка, че знае по какъв начин да изведе страната от рецесията. 

Всички тук сме угрижени - даже на националния ни празник настроението е минорно. Проблемите затискат, не се вижда решение, политиците се занимават със себе си и това няма по какъв начин да не рефлектира върху всички. Но ние сме Движение за права и свободи - знаем по какъв начин да изведем страната от рецесиите. Ние сме политиците, които сме го правили, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, зам.-председател на 48-ото Народно събрание,

 Снимка: БТА

Време е за разсъдък! Това е най-важното обръщение към целия български народ. Ако не гласуваме с разсъдък ще получим това, което получаваме две години - от същото и по-лошо, безапелационен бе Йордан Цонев.

Ако няма разсъдък на 2 април, не очаквайте да има разсъдък след 2 април, съобщи още Йордан Цонев. И изясни, че най-важното обръщение на Движение за права и свободи е " да създадем дневния ред на хората дневен ред на политиците. ".

Ще кажете какъв различен дневен ред да имат политиците, откакто ние ги избираме. Погледнете последните четири Народното събрание и ще видите, че вашият дневен ред, не е дневният ред на политиците като се изключи Движение за права и свободи, акцентира Йордан Цонев.

" Да чухте някой различен отвън Движение за права и свободи да се занимава със сформиране на постоянен кабинет? Не! Мимикрия, неистини, аргументи, учредения единствено и единствено да не се поеме отговорност, откакто 12 години са управлявали. За други пък е значимо единствено да ръководят, нищо че хората не са им дали това право. Затова си измислят аргументи непрестанно да вървят на избори и да споделят с кого няма да се коалират, с цел да могат да ръководят сами и да диктуват дневния ред на обществото, въпреки да нямат нито съображение, нито познание, нито професионален опит, нито отговорност, нито родолюбие - нищо. Но искания, колкото желаете ", сподели още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

На трето място - с какво се занимава Народното събрание? Партията ми разпореди за този къс мандат да бъда зам.-председател на Народно събрание и да повеждам някой значими съвещания. Друго се вижда от мястото, от което се води съвещание. Вижда се едно дребнотемие, едно заяждане с политическия конкурент, откровена ненавист, махленско държание, нямащо нищо общо с ползите и с проблемите на хората. Това е плашещо, съобщи Йордан Цонев. И прикани останалите партии: " Да създадем дневния ред на хората дневен ред на политиците. ".

Кой е дневният ред на хората?! Инфлацията, високите цени, приходите, работните места, безапелационен бе Йордан Цонев. Той изясни, че вместо това има безконтролно, популистко държание, приемане на закони, които загробват страната с милиарди заеми, без вложения и доходи в бюджета с работни места.

" Пробиха ни ушите да приказват за правосъдна промяна. Каква правосъдна промяна? Да си отиде един основен прокурор, да пристигна различен и да подкара политическите си съперници и бизнес съперниците си с тоягата. Обществото има потребност от правдивост! Обществото има потребност от работеща правосъдна система. Справедлив, бърз съд, съдия във всеки спор. Бай Иван и бай Хасан не го интересува, че Христо Иванов желае да си назначи прокурор. Интересува го като отиде на арбитраж в районния съд да му се случат бързо и заслужено нещата. Интересува го прокуратурата, правораздавателната система да се занимава с битовата престъпност, с изключение на корупцията и мегакорупционните покупко-продажби, изключително в последния мандат ", акцентира още Йордан Цонев.

Дневният ред на хората е дневният ред на Движение за права и свободи. Такъв е бил и подобен ще бъде. Дневния ред на хората е българските държавни институции да работят, акцентира Цонев.

Когато няма Народно заседание, кой да одобри бюджета?! При тази бързо изменяща се конюнктура ние сме с бюджета на предходната година, който въобще не дава отговор на изискванията на сегашната. Ето това е безотговорността. Затова желаеме отговорност, разсъдък и разговор, добави още той.

Без Движение за права и свободи, няма да се направи нищо, тъй като няма предпочитание да се направи. Ако не бяхме ние и в предния парламент нямаше да случи дребното хубаво, което стана. Затова бъдете горди с нашата партия, работете за нея, работете за себе си и за страната си. Изпратете тези младежи в Народното събрание и никой от нас няма да ви подведе, както не сме го правили в никакъв случай, увери Йордан Цонев.

" Левицата " на старта на акцията в Стара Загора съобщи, че ще отбрани " Марицата ".  

Коалиция " Левицата! " започва своята предизборна акция като даде поръчка, че ще бъде поръчител на публичния интерес в идващия парламент. 

Своеобразен хазаин бе Георги Кадиев, лидер на листата за Стара Загора, който даде старт на акцията и твърдо съобщи уговорката на обединението за поддръжка на хората, отбрана на българската енергетика и насърчаване на българските производства.

По думите му " Левицата " желае мощна страна, а мощна страна има единствено когато има мощна стопанска система. И даде образец с комплекс " Марица Изток ", в който работят към 10 000 души, а още 100 000 души са заети в действия, свързани с комплекса. Работата на комплекса е основна за областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен и приоритет на обединението ще е запазването му.

За представляващия платформата " Левицата " Валери Жаблянов, основаването на обединението се е случило бързо, тъй като е от единомишленици - от хора, които от години работят за обществената концепция и обществената правдивост. " Това е, което през днешния ден липсва в България. Това, което десницата не желае да предложи даже и като красива предизборна обвивка. Това, което можем да ви обещаем при започване на акцията е, че ще отстояваме правата на жителите ", добави той по време на откриването.

По думите на Мая Манолова измежду главните цели са повишение на виталния стандарт на хората, битката със спекулата и слагане на таван на цените на 10 жизненоважни хранителни продукта, както и разобличаването и прекъсването на корупционните схеми и кражбите. Тя бе безапелационна, че лявото обединяване ще пази ползите на хората като увеличи приходите и постави вериги на веригите магазини.

 Снимка: Левицата

По отношение ня бъдещето на ТЕЦ-а, тя предизвести, че в случай че сега на власт бяха ГЕРБ или Четворната коалиция ориста на Марица Изток щеше да е избрана с уговорката на ГЕРБ за затваряне към 2030г или на Кирил Петков за затваряне и понижаване на излъчванията с 40% още към 2026г. Но " Левицата " ще е поръчител в идващия парламент против затваряне и заличаване на работните места.

За лидера на 25 МИР София доктор Цветеслава Гълъбова работата на обединението е да усъвършенства доста изискванията, в които живеят и работят българите. Само по този начин те ще имат мотивация да останат в родината си, да раждат и отглеждат децата си тук. " България не е в демографска рецесия, а в демографска злополука. И с цел да стартираме да излизаме от тази тежка обстановка би трябвало да спрем да вършим нещата на парче и да стартираме да мислим за на следващия ден. Утре без обучение и опазване на здравето няма. А те, изключително опазването на здравето, имат потребност от дълбока и всеобхватна промяна. Наша задача е в обозримо бъдеще да осъществяваме нужните промени, тъй че хората да усетят позитивната смяна ", приключи тя.

" Левицата " ще е поръчител, че България има енергийно бъдеще, че България ще бъде там където и е мястото - поръчител за газовата и енергийна сигурност и на района, и на Европа, сподели някогашния ни вътрешен министър Румен Петков. По думите му енергетиката на нашата страна е била обект на обир и далавера през последните десетилетия. " В момента тези, които продадоха Топлоелектрическа централа " Марица Изток 1 " и Топлоелектрическа централа " Марица Изток 3 " на безценица на американците и тези които продадоха Нефтохим Бургас на безценица на руснаците, желаят нашето доверие, с цел да продължат с кражбите си ", добави той. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР