Четири отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада

...
Четири отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада
Коментари Харесай

Четири отбора от НХЛ могат да домакинстват мачове на открито

Четири тима от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада преглеждат опцията за домакинство на мачове през сезон 2020-21 навън.

Новият сезон в НХЛ към момента няма публична начална дата, като желанието на управлението на лигата е това да се случи на 1 януари. Навръх нова година обичайно се организира „ Зимната класика “, само че тя бе анулирана за 2021 година, зарадо ковид пандемията. Същата бе и ориста на другите мачове, които се организират навън.

At least four NHL teams are investigating the possibility of playing home games in outdoor stadia if it will allow them to have fans in attendance.

More from:
— Sportsnet (@Sportsnet)
Днес обаче стана ясно, че тимовете на Лос Анджелис, Анахайм, Бостън и Питсбърг могат да домакинстват навън, само че единствено в случай че управляващите в съответните щати разрешат наличието на почитатели по трибуните. Двата калифорнийски тима желаят да домакинстват на Dignity Health Sports Park, дом на футболния Лос Анджелис Галакси. Бостън от своя страна ще желаят да създадат това на именития Fenway Park, до момента в който Питсбърг се двоумят сред футболния Heinz Field и бейзболния PNC Park.

За да се проведат мачовете навън, тези тимове ще би трябвало да получат утвърждението на болшинството от тимовете както и играчите. Проблем в тази ситуация е извършено неотдавна изследване измежду играчи от НХЛ, което заключва, че огромна част от играчите на демонстрират интерес към мач навън.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР